• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Brak bicia serca zarodek 10mm

Witajcie,
Jestem w trakcie drugiej ciąży, poprzednia zakończyła się w 7 tygodniu pustym jajem płodowym, 4 miesiące później zaszłam w kolejną, w której dowiedziałam się dwa dni temu podczas usg mającego uwidocznić bijące serce zarodka, że serce nie bije, mimo odpowiedniej wielkości zarodka 10mm. Zrobiłam tego samego dnia betaHCG - 70450, oraz 46h później: 85290. Przyrost jest niski, bo na poziomie 22%, ale wiem, że po 6000 przyrost jest wolniejszy. Mam zgłosić się za kilka dni na ponowne usg, żeby sprawdzić czy serce jednak bije. Zastanawiam się, czy któraś z Was zmierzyła się z podobną historią, która zakończyła się pozytywnie? Czy raczej nie mam się już co łudzić?

reklama
Witajcie,
Jestem w trakcie drugiej ciąży, poprzednia zakończyła się w 7 tygodniu pustym jajem płodowym, 4 miesiące później zaszłam w kolejną, w której dowiedziałam się dwa dni temu podczas usg mającego uwidocznić bijące serce zarodka, że serce nie bije, mimo odpowiedniej wielkości zarodka 10mm. Zrobiłam tego samego dnia betaHCG - 70450, oraz 46h później: 85290. Przyrost jest niski, bo na poziomie 22%, ale wiem, że po 6000 przyrost jest wolniejszy. Mam zgłosić się za kilka dni na ponowne usg, żeby sprawdzić czy serce jednak bije. Zastanawiam się, czy któraś z Was zmierzyła się z podobną historią, która zakończyła się pozytywnie? Czy raczej nie mam się już co łudzić?
Który to może być tydzień wg bhcg?

Witajcie,
Tętno musi się pojawić jeżeli zarodek osiąga 6 mm. U Ciebie ma już 10 mm i do tego beta, która urosła niewiele. Myślę, że trzeba przygotować się na najgorsze.

reklama
Nie wygląda to optymistycznie. Powinno być juz serduszko widać zdecydowanie przy tej wielkości zarodka no i beta też nie wygląda ciekawie. Można czasem myśleć, że ciąża jest młodsza ale u Ciebie z usg wychodzi wiek w którym serce powinno być widoczne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry