reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Brak bólu brzucha w 9 tc.

Witam, jestem w 9 tc. Od dwóch dni nie boli mnie podbrzusze gdzie wcześniej czułam rozciąganie się macicy (rozpieranie). Mdłości i ból piersi są, choć nie wiem czy nie są spowodowane Duphastonem… Jestem po stracie w 12tc i analizuje każdy objaw który się pojawia lub zanika. Czy ból podbrzusza towarzyszy cała ciąże czy bywa tak ze pare dni boli a później nie ? Wizyta dopiero za 2 tygodnie, i zastanawiam się czy wybrać się wcześniej.

reklama
Witam, jestem w 9 tc. Od dwóch dni nie boli mnie podbrzusze gdzie wcześniej czułam rozciąganie się macicy (rozpieranie). Mdłości i ból piersi są, choć nie wiem czy nie są spowodowane Duphastonem… Jestem po stracie w 12tc i analizuje każdy objaw który się pojawia lub zanika. Czy ból podbrzusza towarzyszy cała ciąże czy bywa tak ze pare dni boli a później nie ? Wizyta dopiero za 2 tygodnie, i zastanawiam się czy wybrać się wcześniej.
Ja bym się cieszyła, że nie boli :p nie powinno badzo boleć. Więc spokojnie.

Mnie pobolewał w okresie 5-7tygodnia, później przestał.
Potem od czasu do czasu czasami w dole brzucha coś zakłuło, jakby mnie ktoś dźgał od środka szpileczką.
To było.owe rozciąganie się.

Ciesz się że nie boli.
Ja też brałam Duphaston, do 15tygodnia.
Piersi bolały mnie ( wręcz rwały!!! ) jakoś do 12-13tygodnia.
I też byłam wniebowzięta gdy przestały mnie boleć.

Mnie czasem bolało, czasem nie. Ale bardziej martwiłam się jak bolało niż odwrotnie

Ciąża po stracie jest zawsze bardzo ciężka emocjonalnie… brzuch może bolec kilka dni, później może przestać. Mogą nawet na pare dni przestać bolec piersi…. I to jest wtedy niepewność… Jeszcze pare tygodni i myśle, ze jak poczujesz ruchy to zrobi się trochę „lżej”… jednak zawsze będzie w głowie „coś”: a to za mało się rusza, a to za dużo, a to właśnie coś brzuch boli itd… fajnie jak masz lekarza, który Cie rozumie. Moj po poronieniu dokładnie wiedział, ze najpierw się badamy, później możemy pogadać. Na poczatku sam proponował mi wizyty co 2 tygodnie, a jeżeli nawet bym chciała to miałam przychodzić co tydzień - byle by psychicznie było mi lżej… powodzenia!

Potem jest jeszczs gorzej 😂 ból jelit czy żołądka - co się dzieje. Mniej się rusza, co się dzieje 😂 większy brzuch, mniejszy brzuch, zaparcia, biegunka, w takiej sytuacji trzeba przetrzymać.
Też mam lekarza, do którego chodzę co dwa tygodnie :) zwykle wystarcza, chociaż ostatnio miałam schizy już dwa dni po wizycie 🙈

Tak jak dziewczyny piszą, brzuch nie musi boleć cały czas. Z moich obserwacji jest tak że część dziewczyn ciągle coś boli a część czuje się dokładnie jak przed ciążą, zero objawów. Każda ciąża inna, nie stresuj się tym brzuchem.
Rozumiem że chcesz na wszystko dmuchać, strata niestety zostawia trwały ślad.
Czy mogłabym zapytać co się wydarzyło w 12 tc? Sama jestem teraz na tym etapie, wmawiam sobie że już bezpiecznie, ale jak widać niestety nie ... :( Bardzo współczuję straty i mocno trzymam kciuki. Odzywaj się z każdą sprawą nawet jeśli wyda Ci się przesadą :)

Tak jak dziewczyny piszą, brzuch nie musi boleć cały czas. Z moich obserwacji jest tak że część dziewczyn ciągle coś boli a część czuje się dokładnie jak przed ciążą, zero objawów. Każda ciąża inna, nie stresuj się tym brzuchem.
Rozumiem że chcesz na wszystko dmuchać, strata niestety zostawia trwały ślad.
Czy mogłabym zapytać co się wydarzyło w 12 tc? Sama jestem teraz na tym etapie, wmawiam sobie że już bezpiecznie, ale jak widać niestety nie ... :( Bardzo współczuję straty i mocno trzymam kciuki. Odzywaj się z każdą sprawą nawet jeśli wyda Ci się przesadą :)
Obumarcie płodu w 12 tc, powód nieznany. Po poronieniu zrobiłam badania hormonalne, tarczycowe wszystko wzorowe lecz wyszła mi mutacja mthfr x 2 w hetero i PAI-1 homo wiec lekarz zasugerował ze mutacja PAI mogła być powodem straty lecz nie musiała. Przy tej ciąży jestem obstawiona, acardem, neoparinem i metylami a i tak stresuje się ze sytuacja się powtórzy… człowiek patrzy tylko w szarych barwach mimo dobrych chęci.

reklama
wszystkie objawy ciążowe mam wrażenie pojawiają się i znikają naprzemiennie, przynajmniej u mnie tak było. ciąże po stracie są trudne, ale dasz radę 😘 trzymam kciuki!

Do góry