reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Brak krwawienia z odstawienia

Marta2905

Zaciekawiona BB
Hej może ktoś pomoże 😊 biorę tabletki antykoncepcyjne około 2 lat, teraz powinnam dostać krwawienia z odstawienia w ciągu 7dniowej przerwy ale go brak. Jutro powinnam wziąść już tabletkę z nowego blistra i nie wiem co robić. Zrobiłam test dziś po południu ale wyszedł negatywny. Dodam jeszcze że mój syn dopad się do moich tabletek i kilka z nich otworzył ale nie wypadły one ani nic, zakleiłam je i przyjęłam kiedy była pora. Myślicie że mogły nie zadziałać? Bo już trochę panikuje że może to jednak ciąża

reklama
Czasem zdarza się tak, że podczas brania tabletek nie występuje krwawienie lub przypomina tylko plamienie. Jeżeli test wyszedł negatywny to w ciąży nie jesteś i powinnaś wziąć kolejną tabletkę. W jaki sposób tabletki wyjęte z opakowania miałby, stracić swoje właściwości? Bo tego nie rozumiem. Trochę słabe jest to, że trzymasz leki w miejscach gdzie dziecko ma dostęp, mało to odpowiedzialne i ciesz się że ich nie połknął

Cześć dziewczyny, podepne się pod ten temat.
Przyjęłam pierwsze opakowanie tabletek vines I po drugiej placebo dostałam jednodniowego plamienia. Ale nie żywa krew tylko śluz podbarwiony na brązowo. Było tego bardzo malo. Cała noc i dziś cisza. Jutro mam zacząć kolejne opakowanie, nie wiem co mam robić. Zawsze dodatkowo uzywalismy prezerwatywy, bo panicznie boję się ciąży.
Czy miała tak któraś, że krwawienie z odstawienia nie wystąpiło?
Biorę tabletki codziennie o tej samej porze, nie zapomniałam żadnej. Pod koniec tabletek aktywnych przyjmowałam aspiryne I paracetamol, bo byłam przeziębiona. Jednak nie razem z tabletkami anty, ale 3 godziny przed lub po.
Proszę pomóżcie, czy któraś z Was tak miała.

Cześć dziewczyny. Podpinam się pod pytanie. Dziś mija drugi dzień placebo i nic. Biorę Viness. Zawsze miałam krwawienia z odstawienia a w tym miesiącu nic, ani plamki.. czy mogę być w ciąży?

Cześć dziewczyny. Podpinam się pod pytanie. Dziś mija drugi dzień placebo i nic. Biorę Viness. Zawsze miałam krwawienia z odstawienia a w tym miesiącu nic, ani plamki.. czy mogę być w ciąży?
U mnie już 4 opakowania po których nie miałam krwawienia z odstawienia, jedynie jakieś plamienia albo kompletny brak czegokolwiek. Umówiłam się do gina żeby sprawdzić czy wszystko okej bo wcześniej miałam krwawienie normalnie które zaczynało się w trakcie brania tabletek placebo. Zrób jest albo najlepiej betę żeby sprawdzić czy to nie ciąża :)

Do góry