• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Brak owulacji

Karola270984

Fanka BB :)
Założyłam wątek bo może któraś z Was miał podobny przypadek. W niedziele wyszedł mi na testach pik , bóle brzucha jak na owulacje , po dwóch dniach skok temperatury 37.10 pojechałam do ginekolog zobaczyć czy była owulacja a tu zonk Pani doktor mówi ze w jajnikach drobne pecherzyki , brak ciałka żółtego świadczącego o przebytej owulacji😔W grudniu przeszłam covida i stwierdziła ze tak bywa po covidzie Ze dziewczyna zatrzymują się miesiączkami, nie maja owulacji przez kilka cykli , twoja się torbiele.. czy ktoras z Was miała podobna sytuacje ze gin stwierdził ze nie było owulacji a jednak się udało?

reklama
Czytałam tutaj na forum o jakiejś dziewczynie, której lekarz tak powiedział, a wróciła za kilka tygodni już z widoczną ciąża w macicy. Nie chce Ci robić nadziei niepotrzebnie, ale różne rzeczy się zdarzają i pomyłki lekarzy również.

Testy owu to tylko pasek, na który sikasz. Mimo, ze wyjdzie pozytywny owulacji może nie być. Mnie np wychodzi negatywny a lekarz co miesiąc potwierdza owu. Nie ma chyba reguły.
Ale tez czytałam tutaj o dziewczynach, u których lekarz stwierdził brak owu a byłaby tego ciąża

Hej, czy jest tu może staraczka która na nigdy nie miała stwierdzonej owulacji, ja niestety nigdy nie doczekałam się pozytywnego testu owu. Ostatnio przy podczas robienia HyCosy okazało się że jeden jajnik miałam przyblokowany ale puścił po kontraście a drugi jajnik był wycięty podczas usunięcia torbielą o czym nie miałam pojęcia. Trochę się podłamałam, mam nadzieję że jeden da radę

Hej, czy jest tu może staraczka która na nigdy nie miała stwierdzonej owulacji, ja niestety nigdy nie doczekałam się pozytywnego testu owu. Ostatnio przy podczas robienia HyCosy okazało się że jeden jajnik miałam przyblokowany ale puścił po kontraście a drugi jajnik był wycięty podczas usunięcia torbielą o czym nie miałam pojęcia. Trochę się podłamałam, mam nadzieję że jeden da radę
Usunęli Ci jajnik i nie poinformowali ? Serio? 😲😲😲

reklama
Tak, miałam wtedy 20 lat i 7cm torbiela powiedzieli tylko że usunęli torbiela i wszystko jest ok, dopiero teraz po 7 latach się dowiedziałam, pewnie gdyby nie HyCosy nadal żyłbym w nieświadomości 🤷🏻‍♀️

Dziwne, że nie miałaś takiej informacji na wypisie no i tak jak wyżej, że nikt Ci tego na USG nie wykazał

Ale też nie do końca rozumiem to pierwsze zdanie, bo ja np. również nie doczekałam się nigdy pozytywnego testu owulacyjnego - a owulacje mam, o czym najlepiej świadczą trzy ciąże

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry