Kasiunka, barzdo ladny brzuszek, a pamietam, ze jeszcze niedawno mowilas ze nic nie widac, a juz widac i to duuuzo

Zgrabna mamuska z Ciebie
Dziewczyny, wiem, ze to nie watek o religii ale nawiazujac dotematu o swietach:faktycznie zgodze sie , ze sa podobienstwa w Chrzescijanstwie i w Islamie!!Nie wiem, p czy wiecie, ze Jezus Hiob Jonasz Jozef(ale nie opiekun Jezusa i Marii)Noe to Prorocy rowniez w Islamie , ich historie sa w Koranie, jak i w Biblii i to oni mieli od Boga nakza nawolywania na droge Boga.
Jesli zas chodzi o Historie Abrahama, to faktycznie historia jest podobna, z tym, ze w Biblii Abraham dostal nakaz zabicia swego syna Izaka(ktorego matka byla Sara)zas natomiast w Islamie, wierzymy, ze to Ismail mial byc poswiecony Bogu(byl On synem Hajar). wiec idea jest ta sama-calkowite poddanie Bogu tylko Imiona inne, tak wiec pomimo wspolnych cech, istnieje mas roznych rzeczy, o ktorych raczej na tym watku pisac nie ma sensu, ale jesli kogos interesuje ten temat to ja jestem do dyspozycji, uwielbiam rozmawiac o religiach