• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

BRZUSZKI!! (MAJOWO/KWIETNIOWE)

reklama
Jak sobie zrobiłam kilka lat temu - nie sądziłam, że przyjdzie mi ochota na drugie dziecko - mam nadzieje, że jakoś przetrzyma :P - ostatnio jak byłam w ciaży to na brzuchu nie dostałam roztępów ( tylko mi się na biodrach narobiły) - więc mam nadzieje, że dalej będę miała rozciągliwy brzuszek ;) - piersi też bez szwanku wyszły ;D

Tylko wtedy jak byłam w ciąży to byłam dużo młodsza :( - ale mam nadziaje, że właściwości rozciągliwe skóry pozostaną mi na brzuchu i na piersiach ( biodra olewam i tak już mam rozstępy ;D0 . Ale słyszałam, że można używać kremy p. roztępom ( chociaż ja wtedy nie używałam i mi nie wyszły) - może to coś pomoże?

Też się nad tym zastanawiam. A znacie jakieś dobre i niedogrogie???

ps. a co z tymi szamponami przeciwłupieżowymi??? Dlaczego ich nie można uzywać??? Jeste trochę wystraszona bo używam od samego początku :-[

o rany! a skąd Ci się wzięły te szampony przeciwłupieżowe? pierwsze słyszę!

A do kremów przeciw rozstępom mam mieszane uczucia - one raczej powodują blednięcie rozstępów niż zapobiegają powstawaniu nowych :(

Może dlatego, ze przeważnie zawieraja różne szkodliwe związki chemiczne - a mając łupież to skóra jest lekko uszkodzona i związki przenmikaja przez krew do dziecka ( nie pamietam co maję te szampony, ale coś mi się zadaje, że jakieś pochodne siarki)
A słyszałam, że ponoć dobre jest smarowanie oliwka dla niemowląt - muszę jeszcze coś poczyrać na ten temat, no i oczywiśći ponoć super sa z Vichy - ale jak się orientuje te kremy sa b. drogie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry