G 

guest-1725476287
Gość
Witam, mój maluch ma skończone 8 miesięcy, karmię go piersią ale zdarza się, że jest też karmiony mlekiem modyfikowanym. Chciałabym przejść całkowicie na mleko modyfikowane, tylko nie wiem jak to zrobić, dziecko dostaje pierś w nocy potrafi się na nią budzić co pół h, w ciągu dnia też sporo razy woła... Mamy trochę problem z wprowadzaniem nowych pokarmów, ponieważ mały niechętnie cokolwiek innego niż mleko je.. dotyczy to też picia czegoś innego niż mleko.. mały jest dokarmiany Bebiko 2 te mu najbardziej odpowiadało po paru nieudanych próbach z innymi mm. Widziałam na internecie butelki Tommee tippee, widziałam również opinie, kształt butelki przypominający pierś, zastanawiam się czy tak może będzie łatwiej przejsc na butelkę. Dotychczas dziecko jadło z butelek Babyono, ale one słabo odpowietrzaja i zazwyczaj je bardzo mało mleka bo tylko np 90-120 ml po trzech godzinach przerwy, chciałabym żeby zjadał więcej i do końca . Myślę nad kupnem TT tylko też nie wiem jaki smoczek wybrać niektórzy pisali że z 6+ za szybko leci i 3+ jest taki akurat. Boje się też że nie będzie mu pasowała ta butelka, chciałabym jak najlepiej. Muszę powoli wracać do pracy co za tym idzie rezygnacja z karmienia bo po prostu nie będę miała też czasu odciągać pokarmu itd.

a słoiczki czy coś to nie ma nawet opcji chyba że są to owoce.. to chociaż tyle Pani mogła ja nie mogę wyjść czy do lekarza czy na zakupy nawet... Może zostać tata ale nie na długo a z babciami nie chce nawet na chwilę i zaraz jest dosłownie histeria, męczy to bardzo brak jakiegokolwiek czasu dla siebie , pomijając to że mam też w domu trzylatka
 a słoiczki czy coś to nie ma nawet opcji chyba że są to owoce.. to chociaż tyle Pani mogła ja nie mogę wyjść czy do lekarza czy na zakupy nawet... Może zostać tata ale nie na długo a z babciami nie chce nawet na chwilę i zaraz jest dosłownie histeria, męczy to bardzo brak jakiegokolwiek czasu dla siebie , pomijając to że mam też w domu trzylatka