reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

Misslena ma to swoje dobra strony . Mozesz pomyslec o odchudzaniu. Ja na Twoim miejscu poczekałąbym do ok.miesiaca po porodzie. Trzeba dac organizmowi troche czasu . Oczywiscie nie mowie o jakiejs radykalnej diecie. Pewnie teraz jak Nikola jest taka mała to ostatnia rzecz o jakiej marzysz to jedzenie.. przynajmniej ja tak miałam na poczatku

reklama
Martolinka Ja właśnie w ogóle nie mam apetytu, jem sobie rano jakąś kromeczkę, potem na obiad np troszkę zupki i na kolację kromkę, i to tyle, do tego piję tylko wodę mineralną i nic! Waga stoi w miejscu:( Zauważyłam że ma słabą przemianę materii i słabe trawienie, dlatego pytałam się co zrobić żeby to poprawić.

1) Po 6 miesiącach ... no chyba, że chcesz by się szwy porozłaziły.
2) j/w -tylko czy jest skuteczny ?
3) Colon C, Verdin Cpmplexx + cała gama innych - wystarczy wizyta w aptece.
4) Niestety nie odpowiem, gdyż nie miałam potrzeby zrzucania kg, przy karmieniu piersią chudłam ''mimochodem''

P.S. też jestem po CC.
U mnie najgorszy był ból, i przepuklina.

NeSSi wiem że w aptece coś by mi polecili ale wiesz jak jest, wolę się zapytać kogoś o coś sprawdzonego niż bawić się w królika doświadczalnego, a często zdarza się tak że w aptece wciskają to co im nie schodzi... Co do pasa to słyszałam że może nie daje cudów ale niby pomaga, co mi szkodzi spróbować? I tak nie będzie gorzej z moim brzuchem niż jest:(

Dobry aptekarz umie doradzić ... zresztą idziesz jak mniemam niedługo do gina na kontrolę, możesz zapytać ...

misslena ty strasznie niecierpiwa jesteś widzę po postach:) Po pierwsze zero odchudzania w połogu czyli przez 6 tygodni. Ciąża i poród dla organizmu jest jak wejście na everest trzeba dać mu czas na regenerację . Po porodzie naturalnym pozwolono mi ćwiczyć po 6 miesiącach wcześniej macica mogłaby opaść i problem gotowy. oczywiście ćwiczenia mięśni można wykonywać wcześniej ale żaden fitness. Koleżance po cesarce lekarz pozwolił chodzić na fitness po roku:) Ja mogłam po 6 tygodniu robić brzuszki ale po cesarce to na pewno odpada. Nie możesz żadnych podskoków wykonywać. generalnie po 6 tygodniu idziesz do lekarza i wtedy się zapytaj co możesz robić. Może na basen Ci pozwoli albo rower:)

herbatkę slim pewnie możesz pic już teraz jako placebo, gdyby ona działała to nie byłoby grubych ludzi na świecie ale nie szkodzi i jak poprawie samopoczucie to pij.:)

A na trawienie radzę diete najpierw poprawić. jeść otręby z maślanką. mnóstwo śliwek już są dobre. (Ja jadłam paczkę suszonych dziennie) ciemny chleb i rewelacyjne są kompoty z jablek tylko trzeba te wszystkie jabłka ugotowane zjeść.:) A w aptece jakąś xenne doraźnie kupić i będzie ok.

kakakarolina hehe, jestem niecierpliwa bo przed ciążą wyglądałam tak jak chciałam a teraz w lustro patrzeć nie mogę:(
Diety nie stosuję, jem kiedy jestem głodna, a skoro nie jestem to jem mało:( Teraz właśnie też wcinam bułeczkę z serkiem;]
Ja myślałam o czymś takim właśnie jak rower albo bieganie, mam rowerek stacjonarny więc mogłabym ćwiczyć w domu, ale poczekam z tym do wizyty u lekarza bo nie chcę sobie problemów narobić, po co potem cierpieć jeszcze bardziej.

Z tą herbatką to tak żeby nieco pobudzić to trawienie, wiem że po nim niby szybciej się trawi itd, koleżance pomaga to może mi też pomoże:p

Co do śliwek to tylko świeże ruszę, suszonych nie przełknę:( Co do reszty to zacznę jeść i ciemny chleb, kupię otręby i ugotuję kompot:) I zjem te jabłka;p

Poczekaj jeszcze troszkę i będziesz wyglądać jak przed ciążą. daj sobie te 6 tygodni (tyle czasu potrzebuje np macica aby wrócić do rozmiaru sprzed ciąży) potem pojeździsz na rowerku. Bieganie odpada.:) herbatkę pij a po otrębach z maślanką i śliwkach na deser musi Cię ruszyć. Powodzenia
(ach i nie patrz na razie w lustro tylko na Nikolę to Ci będzie lepiej)

Na razie odpusc sobie cwiczenia. Moj lekarz powiedział , ze teraz sie cc lekcewazy. Kidys kobiety tydzien albo dluzej lezaly , a teraz wypuszcza sie je jak najszczybciej (ja rodziłąm w czwartek po poludniu a w sobote rano do domu). Przeciez to jest operacja.
Uwierz , ze jeszcze Ci spadnie , jestes dopiero 2 tyg.po porodzie :)

reklama
Poczekam poczekam:) Mam szczerą nadzieję że będę jako tako wyglądać:) A jak nie to będę walczyć żeby dobrze wyglądać, bez pacy nie ma kołaczy:)
Ja miałam cc w środę w nocy i w niedzielę wyszłam rano do domu, moim zdaniem nieco za szybko bo i tak nie czułam się wcale rewelacyjnie:(

Jeszcze jedno pytanie, jakiś dobry balsam albo serum na rozstępy? Do tego coś na ujędrnienie skóry? Mam dość obszerne rozstępy na brzuchu i udach i chcę jak najszybciej zacząć działać aby szybko zbledły. (Całą ciążę smarowałam się tymi mazidłami przeciw rozstępom i nic:( )

Ostatnia edycja:
Do góry