reklama

Cesarskie cięcie

Mi moja gin wpisała w kartę ciąży, że młody jest w położeniu miednicowym, co równa się cc. Ale skierowanie na cc powiedziała, że wypisze tak na 2 tyg przed terminem o ile się nic nie zmieni.

ja jestem w tej sytuacji co Ty, i mi mówią ze sie dziecko jeszcze moze obrócić... i to jest w pewnym sensie najgorsze, wolalabym miec pewnosc ze mnie tną albo ze rodze naturalnie, zeby sie jakos psychicznie przygotować

reklama
moja córcia się własnie odwróciła :-) też mi lekarz wróżył cc bo malutka uparcie siedziała dupką do dołu od 24 tygodnia. a tu niespodzianka :-) także same widzicie, że nic nie jest definitywne i dzidziuś moze się odwrócić nawet na tydzień przed porodem.

Ostatnia edycja:
Moja córka w poprzedniej ciąży odwróciła się dopiero w 36 tyg- chociaż na nic to się zdało bo i tak miałam cięcie, no ale jednak;-) A mam znajomą która w terminie porodu poszła już do szpitala ze skierowaniem w ręce na cięcie bo parę dni wcześniej na wizycie jej synek leżał dupką w dół i ją odesłali, bo się chłopak rozmyślił i się obrócił :) już w 40tyg! Także nie ma zasady, naprawdę, dużo zależy też od tego ile jest wód płodowych- im więcej tym dzieciaczkowi łatwiej się odwrócić

u mnie wody są w normie cały czas... ale sadzac po tym jak czuje i widze kazdy jej ruch, i ze brzucha szczegolnie wielkiego nie mam to chyba nie ma ona tam specjalnie duzo miejsca...
ale wlasnie kurcze, mnie to malo pociesza :P jak juz to niech sie obroci do nastepnego usg, ktore mam 26czerwca, a potem ma juz siedziec nieruchomo ! ja nie wytrzymam takiej huśtawki...

dziewczyny, a ile sie lezy po cesarce w szpitalu? zakladajac ze dzidzius bedzie zdrowy i nie bedzie zadnych wiekszych komplikacji . bo zastanawiam sie jak ja to wykminie sobie z zarciem, tam pewnie wege nie maja...bede musiala kogos zatrudnic do przynoszenia mi falafeli (wege kebabow) na obiady czy cos :-p

Mała Di 3 pełne doby, ja przyjęta byłam w poniedziałek a wychodziłam w czwartek przed 9 rano, a żarcie coż, raczej będziesz głodna chodzić, po cesarce pierwszy posiłek zjesz po 24h, wodę Ci dadzą po 12h..

ojej, ja to bylam pewna ze po cesarce mozna zjesc od razu. tylko ze przed nią nie wolno ileś tam godzin...
obym trafila na szpital gdzie lezy sie 3 a nie 5 dni :-p

no a poza tym jak jusz zaczniesz jeść to też wskazana jest w pierwszych dniach dieta - szczególnie jak karmisz piersią (maluszki nie wszystko tolerują i trzeba różne składniki wprowadzać do swojej diety stopniowo..)

a mi koleżanka mówiła że po cesarce wżarła całego kebaba w minute :-D no ale to moze jej w tym szpitalu nie dopilnowali :-palbo ja coś źle zrozumialam...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry