reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chcę mieć dziecko...

Wcześniej jak nie brałam tabletek, też tak miałam. Na pewno to hormony, tylko jakie :-) mój organizm chyba za bardzo się pospieszył :baffled: jakbym miała zieloną wydzielinę, mogłabym być załamana. Ale jak akurat chcę mieć dzidziusia, to pod górkę jest :no: już się nakręcam, że owulacji w ogóle nie mam :shocked2: szkoda, że taka panikara ze mnie. Nie wiem, po co mi chce to USG robić, skoro wiem, że nie jestem w ciąży :confused: już się zastanawiam, czy nie poprosić o skierowanie do endokrynologa :baffled::baffled: tam też się długo czeka w kolejkach. Jedyny lek jaki biorę, to kwas foliowy. A to raczej nie powoduje takich efektów.
Przy trójce dzieci już jest czasami urwanie ;-) nie mówiąc o piątce hehe. Ja już uciekam na drzemkę... odkąd nie biorę tabletek jestem bardziej senna, przed nimi też tak miałam :nerd:

reklama
no sklep mama obok bloku wiec ja zawsze w lato w kapciach ide :p a co sie bede szczypac... hehehe mi znieczulenie funduje rodzinka skoro mam taka okazje to czemu i by nie boje sie strasznie tego bolu

niunia tylko jak bac sie czegos o czym nie ma sie pojecia :) zreszta znieczulenie daje sie przy 3-4 centymetrze rozwarcia, nie od razu...wiec troche odczujesz co to porod i skurcze i sama wtedy bedziesz mogla zdecydowac czy bedziesz brac czy nie, bo niestety ryzyko takie ze porod ci sie zatrzyma i bedzie przez to dluzej trwac.... :/ fajnie ze rodzinka ci funduje, a ile u was kosztuje? u nie w zaleznosci od szpitala 400-600.

heh:p Matosia:p no to widze,ze moze na jednym kierunku bedziemy:) jezeli ty tez idziesz na pg:) bo ja wlasnie sie zastanawiam czy nie isc na informatyke i ekonometrie:p bo sis mi tak radzi..chociaz kusi mnie ta inzynieria srodowiska:p

Patrycja:) ja mysle,ze dzidzius mial konkretna misje tutaj do spelnienia:) mial w tym momencie polaczyc Ciebie i R.:) udalo mu sie, wiec mogl spokojnie odejsc:) a teraz cieszy sie jak patrzy jak jego mamusia i tatus szykuja sie do slubowania sobie wiecznej milosci:) i zawsze bedziesz miala do kogo zwrocic sie:) bo nikt inny tak Cie mocno nie kocha jak ten maly Anioleczek:) i zawsze stanie w Twojej obronie:)

Cornelka, jak wyrok?

Elisse faktycznie dziwnie z tym mlekiem..

Mazia Ty juz sobie raka nie wmawiaj:p cierpisz jedynie na ta chorobe co moja sis - hipochondria (nie wiem czy dobre "h" uzylam:p)

no dziewczyny dzis wyniki :) z ranca dostalam sms, ze sie dostalam :D wiec juz mam spokoj tylko jeszcze odebrac swoje stare dokumenty :p i zlozyc na nowo :p

zosiek no raczej nei bedziemy razem, bo po pierwsze ty idziesz na zaoczne, a ja na dzinne, a po drugie ja ide na uniwersytet gdanski :D, ale szkoda :( chociaz proponuje zastanowic ci sie nad dziennymi na uniwerku :D bo na pierwszym roku jak wpadniesz do dobrej grupy tylko trzy dni w tygodniu masz zajecia :)

mimo, ze wlasciwie bylam pewna, ze sie dostane to i tak sie ciesze :)

KingaMZ u mnie takie znieczulenie w zaleznosci od ktorego szpitala bo w miescie w ktorym meiszkam nie ma go - nie mozna wykupic .. wiec pobliski mikolow kwota 400 - 700 zalezy w jakim okresie i jak sie dogada z anestazjologiem a w pszczynie miala bym taniej bo moj lekarz by mi zalatwil taniej za 250 zl

hej dziewczyny ale sie rozpisalyscie myslalam ze juz nigdy nie nadrobie:p

a wiec tak wyroku nie bylo bo sedzia zauwazyl ze nie z tego paragrafu i teraz wszystko od poczatku bedzie normalnie sie chyba zalamie jak mam to koleny rok przezywac bo chyba jakiejs nerwicy sie nabawie albo w depresje wpadne widzialam ze i on ma juz dosc bo nie mozemy zyc normalnie nawet dziecka sobie zaplanowac nie mozemy:(

a apropo dzieci to urodzila sie nam 2 we dwie w tym samym czasie na porodowke poszly kurcze jak ja im zazdroszcze nawet moj TŻ tak sie przejmowal tymi porodami i widzialam w jego oczkach ze tez by chcial ale coz rozsadek mowi co innego wiec tylko wpadka nam zostaje i to bylaby jedyna radosc w naszym zyciu...

Mazia 3mam kciuki aby to byla fasolka
Elisse moze to jednak ciaza ale testy nie wykazuja
Canella super ze staz Ci sie podoba jak tam@nie ma jej?moize sie udalo?
Matosia super gratuluje
Kinga tzn ze juz lepiej troche jest
Patrycja dobrze ze tak sobie tlumaczycie silna babka z Ciebie dasz rade i ja wierze ze fasolka bedzie wczesniej':)
Zosiek hehe niespal sie zabardzo nam tam

a ja musze pojsc do gin bo cos mi sie chyba porobilo cos mnie tam boli nawet podczas przytulanek albo po nich:(

ja to mam jakiegos zyciowego pecha

no dziewczyny dzis wyniki :) z ranca dostalam sms, ze sie dostalam :D wiec juz mam spokoj tylko jeszcze odebrac swoje stare dokumenty :p i zlozyc na nowo :p

zosiek no raczej nei bedziemy razem, bo po pierwsze ty idziesz na zaoczne, a ja na dzinne, a po drugie ja ide na uniwersytet gdanski :D, ale szkoda :( chociaz proponuje zastanowic ci sie nad dziennymi na uniwerku :D bo na pierwszym roku jak wpadniesz do dobrej grupy tylko trzy dni w tygodniu masz zajecia :)

mimo, ze wlasciwie bylam pewna, ze sie dostane to i tak sie ciesze :)

Matosia:) ja nie ide na zaoczne, drugi kierunek tez dziennie zaczynam:p tylko zastanawiam sie na jaki wydzial isc:) a na uniwerek nie chce, bo go nie lubie:p juz 3 lata temu jak skladalam papiery na studia wiedzialam,ze chce isc na politechnike,a nie uniwerek:p

Cornelka wspolczuje:* a z tym bolem to pewnie jakiejs infekcji sie nabawilas:(

Ostatnia edycja:
cornleka no to lec do gin, wpolczuje, ze znowu sie to przedluzy :(
zosiek a co zlego jest w uniwerku? :) ty teraz tez na polibudzie studiujesz?

reklama
w uniwerku bedzie sie mialo LICENCJAT i magistra, bo ja chce miec INZYNIERA i magistra:p dlatego poszlam na PG:) ja jestem na 3 roku dziennych,a studiuje zarzadzanie...:) na magisterskie chce isc na zarzadzanie produkcja,a od pazdziernika chce zaczac drugi kierunek dziennie:) tylko nie wiem czy informatyke i ekomonetrie (tylko nawet na pg jest licencjat z tego..i dlatego troche mnie to odrzuca:p) czy inzynierie srodowiska (magisterskie kierunek inzynieria sanitarna)

Ostatnia edycja:
Do góry