Dziewczyny studiowałam połoznictwo,moze nie długo ale kolokwium z ginekologii zdąrzyłam zaliczyć i u kazdej owulacja wystepuje na 13-15 dni przed okresem nie ważne czy ma sie cykl 24 dniowy czy 50.Na potwierdzenie tego tekst z encyklopedi:
"U kobiet owulacja występuje co ok. 28 dni, mniej więcej między 13. a 15. dniem przed wystąpieniem krwawienia. Niepoprawnym jest stwierdzenie, że jajeczkowanie ma miejsce w połowie cyklu, ponieważ długości jego trwania są zróżnicowane. Najczęściej do owulacji dochodzi na 14 dni przed krwawieniem."
Patrycja na pewno wszystko się ułoży,nie masz co się denerwować,trochę smutne ,ze Twoj facet (ile ma lat??) nie mysli jeszcze przyszłosciowo,ale faceci niestety sa strasznie opoznieni.Ile juz jestescie razem??
Cannela to wspolczuje tych bóli,mnie rzadko boli coś na @,bardziej boli mnie jak mam owu.Ogolnie moja @ jest bardzo przyjazna dla mnie:-) (odpukać w niemalowane).Powodzenia na maturce!! ja ustne wspominam bardzo miło,w ogole sie nie stresowałam.
Matosia no tak czasem jest ,ze się z cyklem coś pokiełbasi.A Ty juz urodziłaś,czy jeszcze w dwupaku jesteś???