reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chcę mieć dziecko...

canella zobaczysz szybko pojdzie :) napewno sie uda i oby udalo ci sie jak najwieej nauczyc :)

patrycjaa ten twoj chlopak sie nie fajnie zachowal ech szczegolnie ze urodziny mialas :*

reklama
Dziewczyny studiowałam połoznictwo,moze nie długo ale kolokwium z ginekologii zdąrzyłam zaliczyć i u kazdej owulacja wystepuje na 13-15 dni przed okresem nie ważne czy ma sie cykl 24 dniowy czy 50.Na potwierdzenie tego tekst z encyklopedi:
"U kobiet owulacja występuje co ok. 28 dni, mniej więcej między 13. a 15. dniem przed wystąpieniem krwawienia. Niepoprawnym jest stwierdzenie, że jajeczkowanie ma miejsce w połowie cyklu, ponieważ długości jego trwania są zróżnicowane. Najczęściej do owulacji dochodzi na 14 dni przed krwawieniem."

Patrycja na pewno wszystko się ułoży,nie masz co się denerwować,trochę smutne ,ze Twoj facet (ile ma lat??) nie mysli jeszcze przyszłosciowo,ale faceci niestety sa strasznie opoznieni.Ile juz jestescie razem??
Cannela to wspolczuje tych bóli,mnie rzadko boli coś na @,bardziej boli mnie jak mam owu.Ogolnie moja @ jest bardzo przyjazna dla mnie:-) (odpukać w niemalowane).Powodzenia na maturce!! ja ustne wspominam bardzo miło,w ogole sie nie stresowałam.
Matosia no tak czasem jest ,ze się z cyklem coś pokiełbasi.A Ty juz urodziłaś,czy jeszcze w dwupaku jesteś???

canella ojjj wiem o czym mowisz z tymi problemami wypowiadania sie na forum...koszmar...ja to od razu gubilam watek :/ byle do przodu hehe napewno dasz rade! trzymamy kciuki! no i obyc nie dostala tego okresu, przed ciaza tez taki mialam....pierwszego dnia to taki bol mialam ze ani chodzic, a ni stac ani lezec...nie bylo pozycji w ktorej lepiej bym sie poczula..a jak musialam isc do wc to prawie na czworaka...koszmar..na szczescie po ciazy juz tak mi nie wrocilo :)

patrycja jak mi przykro :(((( a mialo byc tak pieknie...hmmm...akurat w taki dzien ci odmowil...faceci to czasami sa tak beznadziejni ze szok....

matosia dlatego w moim przypadku 2 tyg po okresie sie sprawdzilo bo przy moim cyklu to akurat polowa ;D

cornelka jesli moze taki byc to milego dnia w pracy..i oby szybko sie skonczyl ;)

Cannela ja tez o tym nie wiedziałam,profesor z ginekologii mnie uswiadomił.Ale dobrze,ze juz wiesz:p
Swoją drogą,nie dziwota,ze jest tyle wpadek jak dziewczyny nie wiedzą kiedy mają owulacje.Takich rzeczy powinni uczyc na tych zajeciach wychowania do życia w rodzinie,a nie jakiś totalnych badziewi jakie tam są wykładane.

reklama
Do góry