reklama

Chicco Next2me opinie użytkowników

Wena

Zaciekawiona BB
Cześć,
Mam pytanie do użytkowników dostawki/łóżeczka Chicco Next2Me.
Jak Wam służy, czy kupiłybyście ponownie?

Zastanawiam się czy lepiej dopłacić do wersji Dream czy zwykła będzie wystarczająca :-)

reklama
Mam Dream i z kołyski skorzystaliśmy tylko kilka razy po urodzeniu. Wiadomo, każde dziecko inne i może Twoje nie wyobrażałoby sobie dnia bez kołysania ;) Ogólnie polecam, jest lekkie, solidne (chociaż popełniłam błąd, bo zamocowałam na nim karuzelę i materiał się przetarł), można regulować wysokość i pochylenie. Główną wadą, jeśli już miałabym się do czegoś przyczepić, jest materacyk -nieco twardy i pasują do niego tylko dość drogie prześcieradła chicco. Na drugi raz kupiłabym podstawową wersję.

@Ika88 dziekuję za odpowiedź :) Mnie w podstawowej wersji martwią dwie rzeczy, że trochę trudniej odpiąć na szybko bok, a najbardziej, że kołeczka są tylko po jednej stronie i trzeba łóżeczko ciągnąć. Mam duże mieszkanie i chciałam je ze sobą przenosić :)

@Ika88 dziekuję za odpowiedź :) Mnie w podstawowej wersji martwią dwie rzeczy, że trochę trudniej odpiąć na szybko bok, a najbardziej, że kołeczka są tylko po jednej stronie i trzeba łóżeczko ciągnąć. Mam duże mieszkanie i chciałam je ze sobą przenosić :)
A to nawet nie wiedziałam o tych kółkach. U nas też właśnie łóżeczko migruje po pokojach i przez to, że kółka nie są zwrotne dużo łatwiej jednak je targać z uniesioną jedną stroną (a jak pisałam jest leciutkie), więc brak kółek raczej nie jest większym problemem :)

To dobrze wiedzieć, różnica w cenie trochę jest, wiec zastanowię się nad zwykłą wersją. Może dzidziul nie będzie lubił bujania hmmm :-) :)

Mój toleruje bujanie tylko na rękach, nawet bujaczek to zło :sorry: O, cztery kółka nam się przydały do potrząsania maluchem, to mu się dużo bardziej podobało od kołyski.

Mam chicco next2me i jestem zadowolona, syn półtorej miesiąca i cały czas w nim śpi, kupiłam używane od kogoś w idealnym stanie i mogę polecić;)

Też zastanawiam się nad tym łóżeczkiem na początek, ale trochę mnie martwi, to że jest ono materiałowe po bokach, a przecież boków łóżeczka nie można zakrywać. No i fakt że wystarczy tylko do ok 6 miesięcy.

Ale trzeba przyznać, że marketing ma znakomity, dzięki czemu opinie też, więc mam spory dylemat, czy rzeczywiście łóżeczko jest tak rewelacyjne, czy może drewniana dostawka sprawdzi się równie dobrze [emoji848]

reklama
Też zastanawiam się nad tym łóżeczkiem na początek, ale trochę mnie martwi, to że jest ono materiałowe po bokach, a przecież boków łóżeczka nie można zakrywać. No i fakt że wystarczy tylko do ok 6 miesięcy.

Ale trzeba przyznać, że marketing ma znakomity, dzięki czemu opinie też, więc mam spory dylemat, czy rzeczywiście łóżeczko jest tak rewelacyjne, czy może drewniana dostawka sprawdzi się równie dobrze [emoji848]

Ja już mam łóżeczko, które posłuży mi dłużej - dostałam, takie szczebelkowe z Ikea. Natomiast abstrahując od marketingu, bo artykuły sponsorowane omijam - szukam czegoś właśnie do 6 mca, kiedy wolałabym mieć dziecko bliżej, bez wstawania czy schylania się, a później normalnie łóżeczko.
Każdy ma inne preferencje, każde dziecko jest inne, trzeba samemu podjąć dezycję i się nikim nie sugerować :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry