reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

choroby dzieciaczków :(

Cześć

Ignaśkowi wyskoczyła prawdopodobnie przepuklina pachwinowa (potwierdził to znajomy urolog)- jeśli spotkałyście się z czymś takim to piszcie - wiem jedynie że teraz muszę pędzić do pediatry po skierowainie do chirurga - ona mi pewnie powie co i jak ale będę wdzięczna jeśli opiszecie podobne przejścia u Waszych znajomych - a może u Was? O ile takei przypadki znacie. Ile się czeka na operację, jakie znieczulenie, po jakim czasie dziecko może wyjść ze szpitala?

Zdenerwowałam się na początku ale poszperałam w necie i chyba nie jest to nic aż tak strasznego - szkoda tylko że trzeba robić operację :(((

Pozdrawiam
Agnieszka

reklama
o kurde mola zgred niestety Ci nie pomogę,bo się nie spotkałam,a powiedz jak to zauważyłaś?skąd wiesz,ze to to|???kurde,ale Ci wypadło kurat teraz jak za chwilę rodzisz...współczuję i powodzenia życze i zdrówka dużo przede wszytskim dla młodego...
gdzie jest GRUDZIĄDZ???

Przepuklina pachwinowa

• powstaje, gdy nie zarasta kanał, przez który jądra zstępowały z brzucha do moszny. Kanał ten jest też obecny u dziewczynek, ale u nich w tym miejscu rzadko dochodzi do przepuklin.

Najczęściej przepuklina pojawia się po stronie prawej lub równocześnie po obu stronach. Początkowo widać uwypuklenie w okolicy pachwiny, które stopniowo powiększa się i schodzi w okolice moszny. Delikatny ucisk, np. palcem, umożliwia wprowadzenie uwypuklenia do środka; cofa się też ono, gdy dziecko śpi, jest spokojne.

Przepuklina pachwinowa nie ustąpi sama ani pod wpływem plastrów. Konieczna jest operacja. Nie należy z nią zwlekać, gdyż lepiej operować, zanim dojdzie do uwięźnięcia przepukliny. Zabieg jest krótki, bezpieczny, a pobyt w szpitalu nie dłuższy niż 3 dni. Wykonuje się go zwykle, zanim dziecko ukończy pierwszy rok życia.

A+T dopilnuj u Ali tą gradówkę. Mam znajomą , której synek dostał gradówki, jak był malutki- teraz ma 3 latka i dalej się z nią męczą. Był już na zabiegach usuwających, ale ona stałe nawraca i mają naprawdę duży problem- non stop leki, non stop okuliści- różni. ... i dalej nic nie mogą jej zaleczyć- także uważaj

A u nas Pola niestety chora. Cały czas ma około 38 st. gorączki po Panadolu (od wczoraj). Ma straszny katar i kaszel . Nie wiem, czy iść z nią gdzieś na doraźną, czy poczekać. Dałam jej podwójną dawkę vit. C, flegaminę i kroplelki do noska, sól morską i maść majerankową.
Może doradzicie mi coś jeszcze... Mogę dać Clemastin albo wapno????

kasiunka ja polkecam na wszelkie przeziebieniowe maść PULMEX BABY i kropelki oil olbas na mokrą pieluchę na ewe zawsze działa

reklama
Dziewczyny co to jest gradówka ????
Anzk ja byłam u neurologa ze względu małej skali Apgard przy narodzinach, neurolog powiedziała że dziecko jest zdrowe i nie trzeba już
NIGDY przychodzić. (Amelka miała wtedy 4 miesiące) . Z tego co piszesz, to w takim wypadku powinno się chodzić dosyć często na kontrolne wizyty bo na każdym etapie rozwoju może być coś niepokojącega :dry: a na wizytę u neurologa czeka się około 4 miesięcy także chyba lepiej sobie dać spokój i wybrać się dopiero wtedy jak nas coś faktycznie jest nie tak . A w gazetach to naprawde przesadzają, z tymi wizytami itp., Jakby się nimi kierować to na dziecko cały czas powinno się chuchać, dmuchać i masować :))))))))))

Heksa trzymam kciuki za Natalkę i napewno to nie chodzi o to o czym ty piszesz !!! Oczywiście piszesz o opóźnionym członku rodziny, ale czy jesteś pewna że ten ktoś nie miał wady genetycznej albo nie miał wypadku ??? bo ne wszystko jest dziedziczne także postaraj się nie wkręcać :)))))

Do góry