reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

co do pasów to zdania są podzielone jedni mówią, żeby nie używać bo wtedy mięśnie brzucha pod pasem nie pracują i co z tego, że pas ściska jak się go ściągnie to i tak flak wisi :dry: czyli po pasie przyjdzie czas na gorset ;-)

ja po CC nie używałam pasa bo nie wolno a teraz się w sumie się nad tym nie zastanawiałam

reklama
U nas na Sr mowili, zeby po porodzie od razu nie nosic bron boze! Bo macica MUSI sama dojsc do siebie...Wiec chyba warto poczekac te pare tygodniu a wmiedzy czasie cwiczyc brzuszki bo po porodzie miesnie brzucha sa bardzo podatne na wszelkie cwiczenia i procentuja pozniej niezlym wygladem :)

a ja gdzieś przeczytałam, że mięśnie najlepiej się dają trenować do 2 tygodni po porodzie później już lipa, muszę znaleźć ten link

Ja ten pas zaczęłam używać jakoś w połowie połogu ale nie nosiłam go non stop. Najczęściej od rana kiedy miałam najwięcej zajęć i najwięcej chodzenia. Robiłam przerwy bo takie noszenie pasa też męczy. Po połogu więcej go używałam a w szczególności na wyjścia ;-). Na pewno przynosił ulgę mojemu kręgosłupowi. Wspomagałam się ćwiczeniami brzuszków ( to później ) ale w sumie byłam bardzo niesystematyczna. Efekt był taki, że brzuch miałam płaski i flaka nie było. Więc coś ten pas jednak daje. Ważne, żeby nie przesadzać i nie nosić go cały dzień i całą noc. Później schudłam i okazało się, że pas był za szeroki.

no i podobnie zamierzam robić :) właśnie sprawdziłam, że na kółku położniczym jest napisane, że macica powinna się obkurczyć do 10 dni, więc jak po 2 tygodniach założę pas na parę godzin dziennie to będzie git

reklama
Do góry