reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
kasiadz a ja nosiłam M no ale teraz pewnie bym musiała założyć Xl a jeszcze przytyjemy, więc może XXL?
jagmar no ochraniacz na łóżeczko pewnie jak piszesz niepotrzebny na początku ale jak się kupuje zestaw pościeli to i jest :) a wrzucić nawet do szafy i niech czeka na odpowiednią chwilę :-)
Ewa Banak myślę, że z zakupami nie ma co czekać na ostatnią chwilę a przecież nie zmienisz nic tym, że nakupujesz już dla maluszka - co ma być to będzie. Ja tam nie wierzę w żadne brednie i zabobony... a po prostu możesz rozpocząć kupowanie i się nikomu nie chwalić póki co tylko chować do szafy... co by nie było tego zbędnego gadania
Przewijak to możesz sobie kupić usztywniany i położyć na łóżeczku choć ja uważam, że to zbędny wydatek.... dla mnie chyba najlepszym wyjściem będzie przebieranie po prostu na łóżku, bez żadnego przewijaka

A i odnośnie leżaczków bujaczków to znalazłam jeszcze z huśtawką FISHER PRICE HUSTAWKA DELUX 3W1 LEZACZEK POZYTYWKA (1648630494) - Aukcje internetowe Allegro

tylko się chociaż w ceratke zaopatrz bo łóżka swojego nie poznasz po przewijaniu :-D
A z tymi zakupami to istnieje ryzyko, kupowanie ciuszków uzależnia i na "teraz tylko" się nie skończy :-) wiem jak to ze mną było, wiele rzeczy moja nigdy nie założyła bo maleńkie dzieci strasznie szybko rosną, kilka cm na miesiąc. No i weźcie pod uwagę że kupujecie teraz letnie rzeczy, a dzieci będziemy mieć zimowe, więc owszem nie zaprzeczam że powoli można sobie dokupywać, ale ubranka z polarków, frotki czy weluru będą dopiero od września.A te właśnie bedą najbardziej potrzebne.

sivi, dlatego wlasnie ja wiekszosc kupuje z dlugimi rekawkami
czy tez bodziaki ze skarpetami
bo pazdziernik to juz chlody pewnie bedzie

a z tymi kompletami to fakt, pomysle co tak naprawde wykorzystam
fajnie ze w tym zestawie co mi sie podoba, mozna sobie wybac ilosc elementow

Ja ten przewijak na łóżeczko jednak zakupię ...oprócz zwykłego przewijania które i tak jak piszecie najczęściej na łóżku się odbywa to jednak ulatwia on np wycieranie i ubieranie po kąpieli, a koszt ok 40zł

kobitki polecam ręczniczki z IKEA - mój synuś do dnia dzisiejszego ich używa. Przynajmniej jak jedne z niewielu są dość duze że swobodnie dzieciaka się owinie a nie kombinuje i ładnie wchłaniają...a cena też niezła

FABLER Ręcznik dziecięcy z kapturem - IKEA

a w USA z oszcedności ( bo i tak wiedzieliśmy ze tego nie zaberzemy ) miałam taki przewijak z IKEA
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318

i też byłam zadowolona tylko do niegomiałam szafeczkę bo jego już na łóżeczku się nie położy

Ostatnia edycja:
co do przewijaka to już mam taki zwykły od siostry i myślę że będzie mi potrzebny do ubierania dziecka w łazience po kąpieli, bo w przeciwnym razie nie miałabym takiej możliwości. A te na łóżeczko to myślę że jak się będzie przewijało dziecko na łóżeczku to będzie ono często zasiusiane, bo przecież nie rzadko zdarza się że dziecko zrobi psikusa i obsika wszystko dookoła podczas przewijania, więc ja nie mam zamiaru przewijać małej na łóżeczku bo szkoda będzie materacyka i pościeli. wolę żeby zasikała moje łóżko :)

a ja dzisiaj zakupiłam 6 opakowań chusteczek pampersa za 27zł w rossmmanie :)

jagmar fajna ta moskitiera i za rozsądne pieniądze, ale czy nie jest ona za duża? jak ją mocujesz nad łóżeczko? można ją założyć na tradycyjny stelaż do łóżeczek? bo wydaje mi się że będzie się po podłodze ciągnęła?

Ostatnia edycja:
ja też kupię taki zwykły nakładany na łóżeczko :tak: u mnie się super sprawdzał w łazience bo było gdzie dzieciaka położyć (na pralce ) po kąpieli i ubrać nie trzeba było z nim wędrować po mieszkaniu

reklama
a jeszcze mam pytanko, a mianowicie na jaki rozmiar maleństwu najlepiej kupować ciuszki na okres zimowy na 56? bo jestem w tym zielona a widziałam piękny sweterek przeceniony:)

Do góry