reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
kasiadz to zależy jakie duże dziecko ci się urodzi. Niby się liczy że 56 to rozmiar noworodkowy, ale rodzą się i dzieci 62, a na moją i 52 było za duże. Ciężko powiedzieć mi też, bo ja już zapomniałam jak się liczy rozmiary w Pl bo tu są na miesiące.

widze juz pierwsze zkupy poczete :)

ja poszalalam z zakupami ...a mialam tego nie robic hehe , w kazdym razie mam juz tyle ubranek , ze kilkoro dzieci bym obdarowala i czas naprawde przystopowac
teraz zajme sie reszta typu butelki i inne pierdulki :)
lozeczko juz wybrane z materacykiem i komoda :) wszystko Ikea , bo tutaj drogo jest , a z Pl nie oplaca sie tez ciagnac
jak sie ogarne porobie foty tego co mam :)

najwiekszy dylemat mam nad lezaczkiem bujaczkiem , hustawka .... Rudson ty wklejalas cos takiego z FP jak maly lezy :) wlasnie nad tym dumam i nie wiem czy jest sens tyle kasy na to wydac czy raczej kupiuc cos prostszego ?? prosze o rade :)

Atram tez mysle nad tym zestawem :) wcale niedrogo jak sie mieszka zagranica gdzie sam ochraniacz na lozeczko kosztuje kolo 30 e :/
ale to jesczze zobacze czy mi potrzebne bedzie to wszystko , bo np rozki juz mam dwa i styknie :)

A ty masz juz to lozeczko z ikei w domu? Bo chyba z serii Leksvik mialas kupowac, ja sie zastanawiam czy to lozeczko ma wyjmowane szczebelki bo tez mi sie podoba.

kobitki polecam ręczniczki z IKEA - mój synuś do dnia dzisiejszego ich używa. Przynajmniej jak jedne z niewielu są dość duze że swobodnie dzieciaka się owinie a nie kombinuje i ładnie wchłaniają...a cena też niezła

FABLER Ręcznik dziecięcy z kapturem - IKEA

a w USA z oszcedności ( bo i tak wiedzieliśmy ze tego nie zaberzemy ) miałam taki przewijak z IKEA
GULLUNGE Podkładka do pielęgnacji - IKEA

i też byłam zadowolona tylko do niegomiałam szafeczkę bo jego już na łóżeczku się nie położy
polecam rowniez reczniczek mam identgyczny dla Julki i jest super!!

Rudson ja jednak nie... w rodzinie jak były dzieci nie było takich przewijaków i mamy super sobie radziły i bez nich, więc i ja tez dam radę... a 40zł drogą nie chodzi... a wolę te pieniądze na coś innego wydać... takie moje skromne zdanie :)
ale za to jak je krzyże bolały. Dla mnie taki przewijak to przede wszystkim wygoda bo schylać się nie trzeba a po porodzie plecy potrafią boleć. Poza tym w nocy łatwiej się przewija wszystko jest na miejscu. Zawsze można dokupić jak zajdzie taka potrzeba.

Kasia to jest długie i trochę się po ziemi ciągnie. Ja to poutykałam pod materac i mi nie przeszkadza a montuje się to zazwyczaj pod sufitem. Ja mam to na takim karniszu, żeby było łatwiej sięgnąć i ściągnąć "Metalowe karnisze" - Sklep internetowy Kdc.pl. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin...

O to sie chyba zaopatrze w taki reczniczek, bo uwazam ze to fajny wynalazek:)
A tak nie odbiegajac od ikei, to orientujecie sie moze dziewczyny czy materace do lozeczek sa tam warte polecenia? Bo dla mnie to czarna magia i takie rzeczy to kupuje glownie na dotyk (czyli wymacam, wyglaskam, sprawdze recznie twardosc i gitara).... Zaczynam podejrzewac ze jakas wyrodna matka jestem, ale gdyby nie forum to by mi na mysl nie przyszlo zeby sie dopytywac co jest w srodku materaca;-)

Wydaje mi się, że te materace są stosunkowo drogie. Lateksowy jest za 299zł a można kupić je o 100 żł taniej. Tylko nie wiem jak to się przekłada na Twoje sklepy.

reklama
Do góry