reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

Pryzybela nie no wiadomo , ze i duzo czulosci trzeba dac malenstwu chyba kazda mama tutaj to wie :)
a tesciowa sie przejmowac nie musze , bo mieszka daleko , a moja mama jeszcze dalej ... z tymze mama to juz wie , ze ma przyjechac do mnie na porod i kilka pierwszych tyg. :-D

Kingolinka u nas jezdzi ich pelno :) nie mam wsumie zdania o tej firmie , ale wozka raczej od nich nie kupilabym ze wzgledu na malutkie koleczka ... ja chce wieksze i zwrotne , ze wzgledu na plaze i miasto specyficznie zbudowane ( chodzi o chodniki , a raczej kafelki )

reklama

Załączniki

• kolyska.jpg
    kolyska.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Cytryna, sliczna ta kolyska i bujaczek! Takie to slodziutkie!.. Tez musimy sie zastanowic, czy sie w cos takiego nie zaopatrzyc, bo przydaloby mi sie cos dla malenstwa w salonie, ale przy corci, to nam kolyska tylko na jakies 3 m-ce starczyla...
No i mam tez zgryza, bo sie mloda do kolysania przyzwyczaila i musialam ja uczyc spac bez telepotania:tak: A pamietam, ze sporo dziewczyn zwlaszcza przy swoich pierwszych malenstwach usypialo je w wozku i jak to sobie teraz przypomnialam, to mi sie wlos jezy na glowie jakiego to sobie czlowiek sam na siebie bata kreci - ale dopiero pozniej zdaje sie sobie z tego sprawe:-)
Ale i tak cos musze wymyslec, bo na sofie dziecka nie zostawie, bo po pierwsze za plytka, a po drugie nie chce zeby mi pies po dziecku skakal:tak:

No kolyska jest do 3 miesiaca tylko, ta para od ktorej odkupilismy uzywala jej tylko przez 9 tygodni, bo ich synek taki dlugi jest. Ja tez ja zakupilam z mysla o salonie i dostalismy do niej 2 stojaki: kolyszacy i normalny. To moze tylko tego normalnego bede uzywac? mhmmm zastanowie sie jeszcze.
A po 3 miesiacu bede kombinowac co dalaj. U mnie podobny problem jak u ciebie (tylko zamiast psa kot skacze) wiec odpada nawet na minute zostawienie dziecka np. na macie do zabawy, na podlodze.

Cytryna, no u mnie tez starsza corcia w domu, to bedzie obawa ze zechce dzidzie na raczkach ponosic samodzielnie... Pies na szczescie lagodny jak baranek i malutki, ale zawsze to zwierze, wiec w 100% zaufac nie mozna, zwlaszcza ze ma czasem napady szalenczej radosci i jak pershing po calym salonie zasuwa:tak:
Troszke myslalam, zeby lozeczko turystyczne do salonu dac, tylko nie chcialabym zagracac za mocno... Ale na pewno cos sie wymysli, ostatecznie w tym bujanym siedzonku tez maluszek moze troszke w salonie posiedziec:tak:
Justys, sliczne komplety! Chyba bede musiala poprosic mame zeby mi jakas ladna posciel z Polski przywiozla, bo przed wakacjami nas odwiedzi:)

Ostatnia edycja:
Justys - fajna stronka. Moi rodzice juz mowia ze beda kupowac jakies lozeczko na nasze przyjazdy :) wiec na pewno sie przyda. Ja koniecznie w Polsce musze rozki kupic, bo tu nie ma...

Wypatrzylam na gumtree ogloszenie o sprzedarzy kolyski i siedzonka... no i mamy pierwsze wieksze zakupy za soba. Do tej pory kupilam tylko kilka ubranek.
to bujaczek:
Graco Cosy Bouncer in I Love My Bear - Babies R Us - Britain's greatest toy store
a to kolyska:

sliczna kolyska :)

co do salony i dziecka ja chce kupic taki lezaczek , bujaczek , kolysko , hustawke z FP
podobno ma kilka regulacji i mozna klasc w tym dziecko od urodzenia :)
tam sa rozne muzyczki , bujanie , swiatelka , karuzela mysle , ze dzidzi bedzie sie podobac :)

U mnie kołyska się nie sprawdziła, młoda nie cierpiała bujania na boki, trzeba było w wózku ją uspokajać jeżdżąc do przodu i do tyłu, więc teraz też pewnie będziemy z wózka korzystać ;-)

reklama
sliczna kolyska :)

co do salony i dziecka ja chce kupic taki lezaczek , bujaczek , kolysko , hustawke z FP
podobno ma kilka regulacji i mozna klasc w tym dziecko od urodzenia :)
tam sa rozne muzyczki , bujanie , swiatelka , karuzela mysle , ze dzidzi bedzie sie podobac :)

tez zalezy mi zeby takowy lezaczek teraz kupic, przy dwójce dzieci bedzie ciezko z czasem,

Do góry