reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama

bardzo fajny :tak: też się zastanawiam czy się nie szarpnąć
na coś takiego bo Milena była jedną wielką beksą, wiecznie płakała
może w takim bujanym foteliku te drugie by mniej beczało ???
przeraża mnie fakt że te drugie może też tak płakać :dry:
nie wspominam dobrze pierwszego roku z moim pierwszym dzieckiem :no:

też będę miała taki tym razem, dużo kobitek
pytałam i były z niego zadowolone, ja miałąm inny
i jakoś ciężko mi się nim robiło, może z tym będzie lepiej

ja też teraz czaję się na laktator, ale te ręczne to słyszałam, że bardzo długo się nimi ściąga pokarm, a mnie będzie potrzebne dużo i szybko, stąd raczej kupię elektryczny... i też myślę o avent bo ma najlepsze opinie wszędzie.

kasiadz to wy już prawie gotowi na przyjście małej :) ja myślę o wózku Kolorystyka wózków Tako, w kolorze vertigo 6, też bardziej dziewczęcy, a mam zamiar jeszcze sobie sprawić chłopca kiedyś, ale mi się wydaje że takie kolory to jeszcze wcale nie są takie typowo dziewczęce, co innego krwisty róż np;P

karolina ale śliczne ściany i w ogóle kącik już czeka :) miło się patrzy :) ja jednak czekam ze wszystkim na razie do sierpnia aż znajdzie si więcej czasu na porządne zakupy.

Chyba zdecyduję się na taki:

LAKTATOR RĘCZNY PHILIPS AVENT ISIS 0% BPA +BUTELKA (1667906048) - Aukcje internetowe Allegro

Miałam podobny i był niezły. Na pewno się zdecyduję na jakiś z taką pompką, a nie na taki z pompką przypominającą pompkę do roweru. Nad elektrycznym się nawet nie zastanawiam, czułabym się trochę jak krowa w mleczarni :eek:Może to głupie uprzedzenie, ale jakoś tak mi się kojarzy:eek:

Ja miałam ten w pierwszej ciąży i był beznadziejny... korzystałam z niego może tydzień, potem kupiłam sobie taki z pompką z Medeli :tak:

gosiane my też z mężem zastanawiamy się nad tym leżaczkiem, w sumie bardziej mój mąż nalega, mi się podoba ale zastanawiam się czy to nie kolejny bajer, sama nie wiem ale kusi mnie :)

no właśnie przeleciałam przez wszystkie strony tego wątku i mam parę pytań ;

Miłka napisz czemu nie polecasz laktatorów z aventu?? źle ciągną, są niewygodne czy cuś? pytam bo w szpitalu widziałam u większości babek ten laktator, ale nigdy nie miałam okazji spytać czy są z niego zadowolone

1.czy warto kupić podgrzewacz do butelek? wydaje się w sumie niepotrzebnym bajerem, ale w sumie jak ma końcówkę do samochodu to wydaje się być dobrą sprawą? co o tym myślicie?

2. ile butelek kupić na dobry początek i jakiej pojemności? Czy opłaca się kupić np. dwóch firm, bo doczytałam, że część z was poleca Tommy T. a część avent. Nawiasem mówiąc ostatnio rzuciła mi się w oczy butelka Medela ze smoczkiem jak pierś i jakimś systemem, że dzicko jak nie pociągnie samo to mleko nie poleci??
MEDELA - Butelka CALMA 150ml + smoczek (2495) (1656726049) - Aukcje internetowe Allegro tylko ta cena??

3. jaki wybrać materac do łóżeczka, bo w sumie za czasów porodu mojej siostry, a to 4 lata głównie polecali gryka-kokos, a teraz przeczytałam, że są jeszcze jakieś lateksowe??

a najbardziej mnie rozbawił link z wózkami, gdzieś na początku wątku, że im implast bolder to jak fiat :-Djak mój mąż się dowie, to gotów z niego zrezygnować :-D

ilonka,dla mnie podgrzewacz sprawdził sie w 100%!!!!!!!
wstawiasz butelkę z piciem i ona sobie stoi cały czas utrzymując stałą temp.
służył nam codziennie przez ponad dwa lata..mam go jeszcze,ale nie wiem czy działa(bo działał bez zarzutu),ale jak jest zepsuty to na 1000000% kupuje sobie nowy:)

co do buteleczek to ja bede miała ok.6 sztuk antykolkowych o poj.bodajże 200ml

materac polecam gryka kokos...drozszy,ale również wytrzymał u nas po nad 4 lata non stop używany i do tej pory ani jednego odkształcenia:) i super bo się pierze:)))))

1.czy warto kupić podgrzewacz do butelek? wydaje się w sumie niepotrzebnym bajerem, ale w sumie jak ma końcówkę do samochodu to wydaje się być dobrą sprawą? co o tym myślicie?

Agadaria bardzo poleca...ja z kolei nigdy nie miałam i mi go nie brakowało...na noc miałam wodę gorącą w termosiku...a w ciągu dnia z ciepłą woda rozrabiałam...i tak jak domel nie wypił od razu a miał juz w buzi smoczek to i tak po godzinie nie nadaje się do podania bo ciepło plus ślina to nie najlepsze rozwiązanie i mnoża się bakterie

...ile kobitek tyle opini

2. ile butelek kupić na dobry początek i jakiej pojemności? Czy opłaca się kupić np. dwóch firm, bo doczytałam, że część z was poleca Tommy T. a część avent. Nawiasem mówiąc ostatnio rzuciła mi się w oczy butelka Medela ze smoczkiem jak pierś i jakimś systemem, że dzicko jak nie pociągnie samo to mleko nie poleci??
MEDELA - Butelka CALMA 150ml + smoczek (2495) (1656726049) - Aukcje internetowe Allegro tylko ta cena??

medela super...ale weź pod uwagę także dostępność...jak np butelka przy wypażaniu się zniekształci albo smoczek pęknie itp a tu w sklepie nie ma :zawstydzona/y:
Ja używałam Aventu i DrBrowns...teraz decyduję się na TT -zestaw startowy - 4 butelki i 2 zapasowe smoczki i to wydaje mi się optymalne

3. jaki wybrać materac do łóżeczka, bo w sumie za czasów porodu mojej siostry, a to 4 lata głównie polecali gryka-kokos, a teraz przeczytałam, że są jeszcze jakieś lateksowe??
laugh.gif

no ja nie mam doświadczenia bo w USA mieliśmy taki sprężynowy...ale śledząc ten wątek widze że kobitki polecają lateksowy

a najbardziej mnie rozbawił link z wózkami, gdzieś na początku wątku, że im implast bolder to jak fiat :-Djak mój mąż się dowie, to gotów z niego zrezygnować :-D

ile ludzi tyle opini

Karola no ślicznośći - jaka ty kobito gotowa jesteś :-D:-D:-D

Kobitki a co sądzicie o wózku w kolorze - fuksja ( ciemno różowy taki wrzosowaty)?????? jest fajna okazja na allegro ...cena super ...stan super ale różowaty dla chłopka :confused::confused::confused:...mój mąż mówi brać...a ja też mam ochotę...ale co na to ludzie powiedzą :-):-)

Ostatnia edycja:
Rudson a czemu się ludźmi przejmujesz ?? jak tobie i mężowi się podoba i do tego w tej chwili opłaca się go kupić, to tak zróbcie, a dziecku to już w ogóle będzie wszystko jedno :-D

dzięki dziewczyny za opinie, w prawdzie jeszcze nie jestem na etapie kupowania wszystkiego, tylko zaczęłam delikatnie od ciuszków, ale już zbieram opinie

Miłka ten laktator Medeli wydaje się fajny, ma nawet 6 trybów podciśnienia, a najlepsze, ze na alle można jak ktoś się uprze kupić do zestawu butelki do przechowywania mleka za 5-8 zł

Ostatnia edycja:
reklama
Ja "odgruzowałam" mój laktator...nawet jestem pod wrażeniem bo łądnie go popakowałam i zabezpieczyłam :tak::tak::tak:....wymyję, wysterylizuję i mam gotowy

ilonka ja polecam takie torebeczki na pokarm (sa na allegro) z małej buteleczki od laktatora przelewam do torebeczki pisze datę i pakuję do zamrażarki...potem tylko siup do ciepłej wody w szklance i temp pokojowa gotowa- ready to eat :-D:-D:-D

Do góry