reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a kosmetyki

Osinka

Marcowa Mama Agatki 2006
Miasto
Buckinghamshire
Witajcie!
Pozwoliłam sobie zacząć nowy wątek. W związku z tym, że pojawił mi się malutki cellulit z tyłu na udach mam do Was pytanie: czy można (albo czy stosujecie) kremy ujędrniające, przeciwcellulitowe do ciała? Głupio mi pytać ginekologa ( i to jeszcze faceta) o takie rzeczy. ;-)
Pozdrawiam Was gorąco
Osinka

reklama
Ja nic nie stosuję poza oliwką dla dzieci :) i jakoś nie narzekam na razie. Tyłek zrobił się obwisły co prawda, ale pocieszam się tym, że za pół roku zacznę ćwiczyć :)

ja czytalam na innym forum ze kremy" anty-celulit" nie sa wskazane,ze wzgledu na sklad tyle pamietam o ile cos znajde wiecej to wkleje

hej Sylwia532
Postaram się juro pogoglować i też coś znaleźć na temat kosmetyków - dziś już nie dam rady! Zbliża się moja godzina snu. ;)

A czemu kremy przeciw cellulitis nie są zalecane, a na rozstępy tak ::)??
Ja na razie też niczego poza oliwką nie stosowałam, ale jak brzusio zacznie rosnąć intensywniej i bioderka też, to może będzie trzeba...

Mój mąż dzisiaj stwierdził, że uwielbia dotykać moją skórę, bo jest zupełnie inna niż przed stosowaniem oliwki. Jak na razie jest super, na brzuszku i piersiach nie ma nowych rozstępów, chociaż wszystko rośnie i rośnie :). Z początku smarowaliśmy tylko brzunio i piersiątka a teraz już wszystko co się da :)

pytia, i te kremy na rozstepy i te na cellulit co niektóre zawierają szkodliewe składniki - nie wszystkie, ale dermatolog mi wyraźnie powiedział, że żaden z nich nie jest skuteczny...

przez 2 miesiące kiedys stosowałam vichy glukoblock - czy jakoś tam i wydawało mi sie ze działa -ale mogło to byc tylko złudzenie...

a teraz tylko oliwka z oliwek a pozaciaza z dodatkiem witaminy a - i widze efekty

polecam kosmetyki na i przeciw rozstępom MUSTELA 9 miesiecy jak sama nazwa mói można je stosować przez 9 miesięcy w mojej rodzinie występują skłonności do powstawania rozstępów moja kuzynka zaczęła stosować wII trymestrze i o dziwo ma 1 rozstęp na lewej piersi gdzie jej siostra i matka są całe w rozstępach

reklama
jA TYLKO NA CHWILKE POLECAM FISAN DOSTPENY W APTECE KAZDY LEKARZ NA EPWNO WAM TO DORADZI LUB Z GERBERA KREM NA ROZSTEPY ALE OLIWKA TEZ SWOJE DZIAŁA ;) ;) ;) ;)
GLOWNIE CHODZI O TO BY SKORA BYLA CO JAKIS CZAS NAWILZANA WIEC KILKA RAZY SMAROWAC TRZEBA MIEJSCA ZAGROZONE :)

Do góry