• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża, a okres

Dzień dobry, piszę kolejny raz, ponieważ teraz chciałabym się dowiedzieć czy jeżeli po stosunku bez zabezpieczenia dostanę okres (dziś lub jutro) to czy wykluczy to w 100% ciążę?

reklama
Dzień dobry, piszę kolejny raz, ponieważ teraz chciałabym się dowiedzieć czy jeżeli po stosunku bez zabezpieczenia dostanę okres (dziś lub jutro) to czy wykluczy to w 100% ciążę?
Ja mimo regularnych cykli w 2015 roku miałam mocne krwawienia a w ciąży byłam. Jedna była w 6tc druga w 14tc (o tej co straciłam w 14tc dowiedziałam się przez przypadek w 10tc ponieważ miałam "miesiączkę" i nie widziałam potrzeby iść do gin ale akurat miałam termin na cytologie i poszłam i okazało się że ciąża.) straciłam łącznie 5 ciąż z tym że te 2 co były normlanie krwawienia mimo ciąży strata nie była powodem krwawień tylko związane z moimi chorobami w 90%

Nigdy nie można wykluczyć ciąży w 100%, w szczególności jeżeli stosunek odbywał się bez zabezpieczenia. Owulacja może ulec przesunięciu, choćby przez stres, a plemniki są w stanie przeżyć w drogach rodnych kobiety kilka dni. Różne rzeczy mogą się wydarzyć...
Niestety nie możesz oczekiwać, że ktokolwiek powie Ci że na 100% nie zajdziesz w ciążę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry