reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

My też mieliśmy przezciemiączkowe w szpitalu, ale kolejnego brak. Za to 6 czerwca mamy kardiologa, bo Smerfom nie pozamykało się coś tam w serduszkach. Ale ostatnio u neonatologa babeczka mówiła, że szmery są minimalne.

reklama
Elala no tak teraz tylko monitorują te najważniejsze rzeczy. A pytam tak o wagę, bo zawsze jestem ciekawa jaka różnica będzie;-). Jeszcze raz powodzenia i pamiętaj żeby szybko nam jakąś krótką informacje podesłać, bo my tu zawsze siedzimy jak na szpilkach:tak:.

Lilonka to dobrze, że masz takiego zapobiegliwego lekarza. Zawsze lepiej więcej badań mieć i spokojne sumienie. Ja też staram się aby dziewczynki zaliczyły jak najwięcej kontroli u wszelakiej maści lekarzy. A co do smoka ja daje, ale tylko jedna gwiazda bierze, druga nie lubi to nie wciskam jej na siłę. Zawsze to dodatkowa chwila spokoju ;-)

U mnie Zuzina wcina smoka bez problemu, a Maciek stwierdził, że nie będzie się męczył ssaniem skoro nie ma z tego żadnych korzyści ;-) A jak u Ciebie dziewczynki przybierają? U mnie 1400 i 1250 w 4 tygodnie - aż lekarka była w szoku że to na cycu :tak: Kluseczki już niezłe się zrobiły ;-)

Jak pewnie sie spodziewacie ja ze stresu spac nie moge:-). Choc i tak kimnelo mi sie ze 2 godz. Czekam teraz na ostatnie ktg i ostatnie badania. Milego dnia wam zycze. I sciskam mocniutko na najblizsze dni ( tak w razie czego jakbym czasu nie miala aby dalej regularnie pisac)
marcysiowa trzymaj kolejke do planowanego 6-go i nie wpuszczaj nikogo.

Elala - trzymam kciuki!!!! Już niedługo i przytulisz swoje Skarby :-):-):-)
Marcysiowa - jak Ty się trzymasz? Jak samopoczucie?
Maggi - jaki słodki prezent Ci Syncio zrobił....super :) Trzymam kciuki za Was, już niedługo będziecie na pewno razem w domku i zapomnisz o tej rozłące. A my....czuję się jakbym siedziała na tykającej bombie - w sumie w każdej chwili coś się może zacząć... CHoć póki co nic na szczęście się nie dzieje :-) Torby oczywiście są popakowane, wszystko jest przygotowane.....tylko nie wiem czy ja gotowa jestem. Codziennie mi się śni że albo jadę do lekarza, albo rodzę...:) Dawaj znać jak tam u Was.
Hakima - jak rosną te Twoje Maluchy!! A dopiero co się urodzili....ale czas leci - słodkie Łobuziaki :-)
Gotadora - masz rację - coś nie przybywa bliźniakowych mam na liście - za to lista jakoś za szybko się skraca :baffled:

Ja jeszcze raz w temacie leżaków bujaków - rozpakowane mamy - korzystacie? polecacie? Bo już nie wiem czy kupować...

Elala zdążyłam jeszcze przed godziną zero. Kochana trzymam mocno kciuki za was. &&&&&&&&&&&&&&&&& Czekamy na wieści.

U mnie spokój. Dzisiaj zmiana - odstawiamy magnez. Do tego miałam USG i same dobre wieści. Ala waży 2600 a Ewa 2300. :szok: Super przyrastają. Wszystko u nich super. Już u Ewy nie podejrzewają hipotrofii. Chyba wtedy ja byłam wymęczona i nie miałam siły wykarmić dwóch. Od dzisiaj czekamy na rozwój sytuacji. :-D

Co do bazy isofix to do nich musi być duże autko jak mają wejść 2 isofixy i mama między.

Buziaki dziewczynki i miłego dnia!!

reklama
Do góry