reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Palam dobrze, że się odzywasz z dobrymi wieściami:tak:. To przykre, że takie maluszki już na początku swojego życia muszą tyle przejść, ale dobrze, że już widzicie światełko w tunelu. Chłopcy ładnie przybierają :-).A Patrysiowi faktycznie dobrze w różu-wiedziały położne co robią:-p. Moja mniejsza też ma takie elfickie uszko jak on (chociaż już jej się zaokrągla, a my tracimy przez to cechę charakterystyczną do rozróżniania dziewczynek:laugh2:). Trzymajcie się !

reklama
Gloriane co do ciuszków to ja jestem zwolenniczką pajacy, ubieram je zarówno na spacer jak i do spania. Łatwo dziecko szybko przebrać, czy sprawdzić stan pieluchy-nie męczy to ani mnie ani tym bardziej dziecka. Ewentualnie (bardzo rzadko) ubieram pod spód body. Rodzina mi marudzi, że za cienko ubieram, ale ja wiem swoje ;-). Nie chcę ich przegrzewać, zresztą są zdrowe, więc to chyba ja mam racje. A, na początek w domu zakładałam też skarpetki-i tu jest problem, bo ciężko dostać takie z lekkim ściągaczem. No i czasami sweterek na spacer, a o czapeczce już dziewczyny pisały.
Dopiero niedawno ubieram im sukienki, czy inne cuda, ale to też bez szału.

Tigla Dziękuję:-)Ja narazie kupiłam po kilka na łebka pajacy, spiochów, bodziaków i małe ilości kaftaników wszystko w rozmiarach 50, 56, 62. Jeśli chodzi o czapeczki mam kilka takich bawełnianych i frotte wiązanych pod brodą, i z 4 tzw. smerfetki. Nie mam za to żadnych że tak powiem ciuszków wyjściowych typu spodnie, sweterek, bluza itd właśnie. Jest to wszystko dla mnie o tyle egzotyczne, że jeszcze poł roku temu nie wiedziałam czym różni się spioch od pajaca;-)

Ja się przekonałam do śpiochów - szybciej mi się zdejmuje do przebrania pieluchy (mimo że mają napy) niż rozpina i zapina te zatrzaski - szczególnie ciemną nocą :-) i są mniejsze straty materiałowe w przypadku niekontrolowanego wypływu kupy czy siku :-)

Palam - cudne Twoje małe krasnoludki :-) Mój emek jest przeciwnikiem różowych chłopców ;-) ostatnio jak ubrałam Maćkowi czerwony sweterek z serduszkiem to na mnie krzyczał :-D

Anika - ale masz synka głodomorka - i waga imponująca:-D a to na cycu czy na mm?

Witam nową bliźniaczą ciężarówkę
:-) Spokojnych miesięcy ciąży

Gloriane takich rzeczy w typie sukienki, bluzy, spodnie mam trochę, ale dopiero niedawno z nich korzystam-nadal wolę pajace:-). Kaftaników w ogóle nie używałam, bo miałam wrażenie, że się podwiną i będą uwierać malucha-bodziaki bo według mnie są o niebo lepsze. Z tą małą rozmiarówką nie ma co szaleć, bo naprawdę szybko dzieci wyrastają. Moje dostały na miesiąc śliczne śpiochy 56 i już są na końcówce ich używania:sorry:.
Lepiej dokupić w miarę potrzeb, niż namagazynować i potem nie wykorzystać. ja tak mam właśnie z tymi rzeczami typu jeansy, sukienki...Są śliczne, ale co z tego jak na początku niepraktyczne.

Wpadam szybciutko z nowina, że nasze kochane maluchy szczęśliwie pojawiły sie na swiecie 30 maja o godz. 9.10 Janio z wagą 2190 g, 49 cm oraz o godz. 9.11 Franio z waga 2860 g, 52 cm:):)

Poród rozwiazany drogą cc z rozwarciem 6 cm i skurczami, trwajacymi od 14 dnia poprzedniego...
Bycie mamą to zdecydowanie bezcenne uczucie!!!

Niedługo wpadne znów ze szczegółami:) Tymczasem pozdrawiam Was wszystkie i serdecznie gratuluję już rozpakowanym! Niech dzieciaczki zdrowo rosną!

Buziaki:)

Wiosanka - gratulacje!!!!
Palam - no nareszcie do domu wyjdziecie. Chlopcy ladnie przybieraja na wadze. Kochane malenstwa.
Jjka - nie patrz na to jakie niby powinnas miec w objawy. Mnie mdlilo ale nie wykiotowalam bylam bardzo senna I mialam wstret do jedzenia tylko truskawki tolerowalam. Ale to wszysyko pod koniec I trymestru. Rozumiem ze sie martwisz bo to ciazo po in vitro aoe glowa do gory u mnie przez kilka miesiecy wystepowaly krwawienia I tez bylam pewna ze juz po wszystkim I trzeba zaczynac od nowa.

My juz po chrzcinach. Chlopaki super. Mati spal a Filip najpierw podrywal dziewczynke co siedziala za nami pozniej chwilke pomarudzil ( troche tez pogadal w czasie kazania) a na sam chrzest usnal. Myslalam ze go rozbudzi jak bedzie polewany woda ale gdzie tam tam - dzecko padlo.
No I dzisiaj chlopaki maja 7 miesiecy :))))

Gratulacje Wiosanka - dorodnych masz chłopaków :-) Dużo zdrówka. No i oczywiście czekamy na releacje i zdjęcia. Rodziłaś w Opolu? Jak wrażenia?

Marcikuk - 7 miesięcy??? Kiedy to minęło? Jak Ty rodziłaś to mi dopiero brzuch zaczynał rosnąć, a tu moje Smerfy jutro skończą 2 miesiące. Fajnie że chrzest Wqm minął bezboleśnie, no i pogoda nie była najgorsza. Bo w sobotę i wczoraj u nas masakra. Lało bez końca. My chrzciny mamy zaplanowane na 7.07 - chyba czas zacząć ubranek do chrztu szukać. Tylko ni chuchu nie.wiem jaki rozmiar. W 68 jeszcze toną, ale.za miesiąc...

reklama
Jjka - witaj na forum :) i GRATULUJĘ bliźniaków :biggrin2: My jesteśmy 2 ciąży po drugiej próbie ivf - i już na mecie w zasadzie. Ciesz się ciążą bo czas strasznie szybko zleci :)
Tigla - dzięki za ostrzeżenie...w sumie masz rację z tymi truskawkami. Ale dobrze że zdążyłam choć trochę ich skubnąć :) bo w tym sezonie już nie będzie mi dane :biggrin2:
Palm - super że tu zaglądasz :) Chłopaki ładnie przybierają na wadze - mam nadzieję i trzymam kciuki żeby Was już jak najszybciej do domku puścili, na zdjęciu faktycznie jak parka wyglądają :biggrin2: hihi Trzymajcie się dzielnie :)
Wiosnaka - super wieści!! GRATULACJE :) Daj znać jak sobie radzicie :)

No i wygląda na to że jestem pierwsza na liście :szok::szok::szok: OMG...

Do góry