reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża po lyzeczkowaniu

wrotka97

Zaangażowana w BB
Hej jestem po łyżeczkowaniu 4.11. Ile po łyżeczkowaniu dostałyście pierwszy okres ? I ile po zaszłyście w ciążę i czy obyło wszystko ok? Planujemy jeśli lekarz pozwoli starać się po pierwszym okresie.

reklama
Okres po ok. miesiącu. Zielone światło po 3 miejscach (wcześniej różne badania). Od razu w pierwszym cyklu ciąża, ale stracona (triploidia). Dużo zależy od tego jak przebiegło łyżeczkowanie, jak zaawansowana była ciąża, jaka przyczyna straty. Większość sugeruje odczekać 3 miesiące ze względu na endometrium, ale też słyszałam teorie, że tyle potrzebują plemniki na "wymianę".

Z własnego doświadczenia okres może przyjść po 6tyg.

Od maja nie udało sie zajść w ciążę.

Równo 29 dni po zabiegu. Miesiączka była wyjątkowo długa i intensywna i od razu udało się zajść w kolejną donoszona ciążę
Życzę powodzenia 🍀

Hej jestem po łyżeczkowaniu 4.11. Ile po łyżeczkowaniu dostałyście pierwszy okres ? I ile po zaszłyście w ciążę i czy obyło wszystko ok? Planujemy jeśli lekarz pozwoli starać się po pierwszym okresie.
Około 8 tygodni po łyżeczkowaniu dostałam okres, następnie zaszłam w ciążę ale była to ciąża biochemiczna, szybko poleciała. Po półtora roku starań znowu udało się zająć w ciążę , ale w 6 tygodniu poroniłam. Po tym wszystkim zakończyłam starania

Pierwszą @ miałam ponad 6 tygodni od zabiegu. I wówczas dostałam pozwolenie na starania.
W kolejną ciążę zaszłam po drugiej @. Wszystko było ok.

reklama
Ja pierwszy okres dostałam równiutko po miesiącu i więcej już nie bo zaszłam właśnie w tym kolejnym cyklu w zdrową ciążę. Życzę wszystkiego dobrego 😘

Do góry