reklama

ciąża ? zagadka

Witam.potrzebuje porady..od pół roku biorę tabletki antykoncepcyjne jednak z powodu różnych dziwnych dolegliwości zrobiłam dwa testy.jeden pozytywny drugi negatywny.następnego dnia wizyta u ginekologa i pecherzyk w bolacym jajniku..lekarz był zdziwiony ze przy antykoncepcji jakoś się ten pecherzyk pojawił więc wysłał mnie na betę.wynik 0.5- brak ciąży.wizyta skończyła się niczym,"może się wchlonie"..mam mdłości,bolesne piersi,częste wizyty w toalecie..dwa dni po wizycie test - negatywny..wiem ze ciąża jest mało prawdopodobna ale ledwo chodzę już nie wiem co mam myśleć.

reklama
A z jakiej firmy robilas testy? Mnie kiedys tez jeden test oklamal i pokazywal ladne 2 kreski przy becie 0,1. Bądz 2 mozliwosc, torbiel na jajniku moze powodowac nieznaczny wzrost bhcg. W ulotce testow ciązowych o tym piszą.
Objawy czesto są kwestią psychiczną, albo tez moze ta torbielka na jajniku je wywoluje?

Hej dziewczyny . Mam niereguralne cykle . Ostatnia @ byla 4.01 , 1 marca zrobilam test wyszedl pozytywny w przeciagu 8 dni zrobilam jeszcze 4 ktore wyszly pozytywne . Mialam plamienie w ciagu tego czasu bo 2.03 powinna byc kolejna miesiaczka. Wiec bylo to mniej obfite i prawie nie czulam bolu w podbrzuszu. Ale niestety 9 i 10 dnia po pozytywnych testach podkusilo mnie zrobic kolejny i wyszly 2 negatywne. Wszystkie testy byly roznych firm. Jeden wskazywal na ciaze 2-3 tyg. Bylam u ginekologa ale powiedziala , ze jest to za wczesnie zeby cokolwiek zobaczyc. Mam byc cierpliwa i czekac ale wlasnie po wizycie zrobilam te 2 testy. Mieszkam w Anglii i tutaj ciaze uznaja od 10tyg . Wiec wszystko prywatnie. Beta hcg bedzie wykonana w przyszlym tyg a ja poprostu szaleje juz bo nie wiem co moze byc ze testy sa tak zmienne

To nic innego Ci nie pozostaje jak poczekać na wynik beta. Uzbrój sie w cierpliwość. Jak masz być w ciąży to będziesz. Co się odwlecze to nie uciecze.
Hej dziewczyny . Mam niereguralne cykle . Ostatnia @ byla 4.01 , 1 marca zrobilam test wyszedl pozytywny w przeciagu 8 dni zrobilam jeszcze 4 ktore wyszly pozytywne . Mialam plamienie w ciagu tego czasu bo 2.03 powinna byc kolejna miesiaczka. Wiec bylo to mniej obfite i prawie nie czulam bolu w podbrzuszu. Ale niestety 9 i 10 dnia po pozytywnych testach podkusilo mnie zrobic kolejny i wyszly 2 negatywne. Wszystkie testy byly roznych firm. Jeden wskazywal na ciaze 2-3 tyg. Bylam u ginekologa ale powiedziala , ze jest to za wczesnie zeby cokolwiek zobaczyc. Mam byc cierpliwa i czekac ale wlasnie po wizycie zrobilam te 2 testy. Mieszkam w Anglii i tutaj ciaze uznaja od 10tyg . Wiec wszystko prywatnie. Beta hcg bedzie wykonana w przyszlym tyg a ja poprostu szaleje juz bo nie wiem co moze byc ze testy sa tak zmienne

karolina, niestety żadna z nas Ci nie pomoże, bo i jak. Musisz iść do lekarza jeszcze raz, niech sprawdzi co jest grane i wdroży ewentualne leczenie.

iwcia, testy są zawodne, zrobisz betę, będziesz mieć pewność.

@iwcia90141, bardzo często się tak zdarza, ze cos na początku ciąży idzie nie tak i beta ledwo co urosnie, zaraz spada pokazując już 1 kreskę. Mówi się wtedy o ciąży biochemicznej.
Ale rowniez np torbiel na jajniku moze powodowac wzrost bhcg. Przydało by się zbadać te nieregularne cykle.

reklama
Powtorzylam również test i wyszły dwie kreski.dziś powinnam dostać krwawienie z odstawienia tabletek i po nim odwiedzę lekarza..skłaniam się ku torbieli bo już kiedyś miałam,w ciąży się wchlonela więc może teraz się odnawia.faktycznie testy są zawodne :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry