reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

phoebe, agamemnon noc była niezła... ;-) Grześ usnął za szybko, więc myślałam, że będą jazdy, a on obudził się o 2.30 na jedzenie, później o 5.30 i 7, ale to o 7 to było raczej w celu pociumkania ;-) on nie chce smoczka, który czasem by mnie ratował... :sorry2: teraz nie śpi, ale nawet odkurzyłam i umyłam podłogę :sorry2::cool2:

malus to powodzenia jutro u lekarza, żeby same dobre wiadomości dla Was miał :*

mamaTomeczka żyjecie?

Dziewczyny macie jakiś pomysł jak zmusić dziecko, by układało głowę na różne strony a nie na jedną? Grześ jest lewostronny, już ma lekko odgniecioną główkę, ale jak go przekładam na prawo, to zaraz się przekręca i nie pomagają żadne podpórki, bo i tak jakoś tą głową wymanewruje, że ląduje na swojej ulubionej stronie... :dry: podobno jest jakiś sposób podnoszenia dziecka... ludzik może Ty coś wiesz na ten temat? :confused::confused:

reklama
Benfica a masz poduszke do karmienia rogala? Ja z nia spalam w ciazy a teraz Mała na niej spi czasami. I tam glowa jest na prosto. Na poczatku Lenka miala glowe tylko na prawo a teraz juz na lewo tez kladzie.

grzanka nie mam... ale może faktycznie o niej pomyślę? Bo naprawdę nie mogę Grzesia przekonać do tej drugiej strony... :confused: On się jeszcze nie interesuje niczym, tak to bym mu powiesiła jakieś zabawki po prawej, nawet zrobiłam taki obrazek czarno-biały, bo podobno na początku takie kontrasty niemowlęta interesują, ale jeszcze Go nie rusza... :confused:

A u nas chyba zaraz jakaś burza będzie, bo chmury nadeszły, wiatr się zerwał :szok: chyba nici z placu zabaw... :dry: o, już leje... :dry:

Benefica co do główki to tak, musisz mu z jednej strony kłaść zwinięty np ręcznik czy coś takiego - no i tutaj trzeba dbać oto aby mu go poprawiać, możesz próbować zawsze małego kłaść tak, aby okno było po tej stronie w która on nie chce obracać głowy. Sposobów podnoszenia nie znam, ale generalnie najlepszy sposób to jest ręcznik lub specjalne poduszki z bokami, a pod główką jest płasko. Jeśli mały potrafi odwrócić główkę w druga stronę to generalnie nie ma problemu i nie trzeba iść do lekarza tylko trzeba podkładać mu pod jedną stronę coś zwiniętego, ale jeśli nie robi tego w ogóle to od razu lepiej iść i niech on zleci rehabilitację. Ty też musisz dbać oto, aby zawsze mówić do niego z jednej i drugiej strony, podchodzić do niego częściej ze strony w którą nie lubi się obracać. można spróbować dawać mu pierś też tak, aby zawsze główkę musiał przekręcać w stronę której "nie lubi".

a ja poszłam oddać krew, i udałam się na małe zakupy:) kolejne rzeczy wykreślam z listy rzeczy do kupienia:):) cieszy mnie to:)

a tutaj macie bardzo fajny poradnik ze sposobami noszenia dziecka, może tutaj znajdziecie rozwiązania:
http://www.ndt-bobath.pl/wp-content/uploads/2013/11/Poradnik-opieki-i-pielegnacji-malego-dziecka.pdf

Ostatnia edycja:
A u nas dziewczyny przełom, Lena od dzisiaj je z piersi bez nakladki:) tak z ciekawosci sprobowalam i zassała:) nawet karmienie na siedzaco nam wyszlo bo do tej pory tylko na lezaco chciala jesc. I po jedzeniu jest jakby spokojniejsza tfu tfu tfu mam nadzieje ze to nie przypadek. Ale sie ciesze jak glupia:)

MamaTomeczka - możesz spróbować cos takiego:

WINDI Kateter Rektalny dla Niemowląt na Kolkę Gazy (4432633982) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

sposób teściowej Malusiolki w wersji XXI wiek ;-)

Nawet nie chce mi się komentować tego typu rzeczy :zawstydzona/y:

Grzanka no to super :-)

benfica, Ludzik dobrze prawi :tak: Musisz czymś zablokowac główkę, ja dawałam ręcznik zwinięty bądz kocyk. Z tym podnoszeniem to jest tak, zeby brac dziecko na przeciwną stronę niż odwraca główkę. Czyli jak patrzy w prawo to brać na lewe ramie itp

Ja walcze z moim zbuntowanym, wrednym i wiecznie znudzonym synem :zawstydzona/y:No szlag mnie trafia jak cały pokój w zabawkach i innych, a jemu sie nudzi. Jak wymysle zabawe to i tak za chwile komentuje ze cos jest nie tak, wiec mi moje chęci opadają i w konsekwencji z zabawy nici, o własnie tak było przed chwilą.
Zamiast myśleć i zamartwiac sie jak to bedzie jak urodzi sie Błażej, to ja myśle co tu zrobić zeby wredy syn przestał byc wredny i marudny bo inaczej go udusze :baffled:
ratunku:-(

Grzanka - ale super!!! Cycajcie na maxa!!!
Agamemnon - czemu nie? w ten sposób pomagają dzieciom podczas kolek w szpitalu :tak:
Kochana zostały ci 2 m-ce, zazdroszczę!!!!

No właśnie u mnie za 5 dni studniówka!!!!!!!!!!!!

Agamemnon zostało nam 2 miesiące:) to co która pierwsza na porodówkę Ty czy ja??:)

Agamemnon, ja też mam obiekcje do używania takich rzeczy, chociaż są powszechnie stosowane:)

reklama
Ludzik - się okaże, sesesese :-D Ja mam według OM na 1.10, ale według ostatniego USG termin jest koło 20 września. Lekarz kazał się tym terminem z USG nie sugerować, ale liczę, że załapię się jeszcze na wrzesień :cool2: Choć przy ostatnich bolesnych skurczach marzę, by do tego września w spokoju dotrwać.

A co z Emalią? Wszystko u niej ok? Dawno już przestała się odzywać....

Czekam za wynikami toxo i mam stresa. Mocz super. Morfologia spadła, buuuuuuu.

Edycja: nie przechodziłam toxo w ciąży :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry