reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Agamemnon - u Ciebie od tych pierwszych USG chyba pokazywało wcześniejszy termin, tak jakbyś miała wcześniej owulkę.
Mnie dopiero teraz termin się zmienił :D

Chcę zrobić dziś zakupy do torby szpitalnej. Siedzę na allegro i już mam dość. Mózg mi od tego paruje.... A ile to kasy.

Czy u Was w szpitalach fartuch ochronny dla męża też jest płatny? W szpitalu, w którym chcę rodzić kosztuje 35 zł - przegięcie O.o

Agamemnon - u Ciebie od tych pierwszych USG chyba pokazywało wcześniejszy termin, tak jakbyś miała wcześniej owulkę.
Mnie dopiero teraz termin się zmienił :D

Aaaaa no to okej, rozumiem. No u mnie od 1 usg był 22-23 wrzesień :tak:
Co do fartucha to nie wiem, H rodziłam sama. Muszę teraz spytac położnej bo planuje z M no ale co mi z planów wyjdzie to zobaczymy :sorry2:

Co do torby szpitalnej to w biedrze są (u mnie są) takie miniaturki kosmetyków. Kupiłam sobie bo po co targac duży szampon albo żel pod prysznic?

Grzaneczko, to nieźle zdzierają z ludzi kasę. Dwa razy miałam poród rodziny, moje siostry, szwagierka, znajome rodziły i nigdy nikt nie wspomniał o opłatach rodzinnych, czy o tych fartuchach i każda miała poród z mężem.

No dokladnie. Kiedys byla oplata 150 i nazywalo sie za porod rodzinny ale pozniej sie okazalo ze to nielegalne, bo powinno byc za darmo. Wiec zeby to obejsc wprowadzili oplate za odziez ochronną:)

No dokladnie. Kiedys byla oplata 150 i nazywalo sie za porod rodzinny ale pozniej sie okazalo ze to nielegalne, bo powinno byc za darmo. Wiec zeby to obejsc wprowadzili oplate za odziez ochronną:)

aa no to już wiem. U mnie w szpitalu jest opłata za salę do porodu rodzinnego :tak: Czyli jak zwał tak zwał aby kase zebrać :-p No i też u mnie jest tak, że nie zawsze sala jest wolna więc jak się trafi to jest okej, jak nie to zonk :baffled:
Wiem na pewno, że wykupię pojedynczą salę po porodzie

reklama
no, a u mnie termin z USG cały czas się przesuwa, więc zobaczymy co to będzie:) Przy prędkości rośnięcia Zosi to zaraz się okaże termin jeszcze szybszy:P z

A ja powoli tez muszę zabrać się za zakupy:) Na razie do torby mam wkładki laktacyjne, 1 biustonosz i podkłady poporodowe:0 trochę mało:) no muszę kosmetyczkę spakować:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry