• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Jestem po ktg. Czekam na lekarza. Tętno dochodziło do 170 wiele razy, ale położna mówi, że zapis ładny. A niby norma jest do 160 - to już sama nie wiem.

Ale nabawiłam się wstydu, bo się posiusialam podczas ktg :/ I głupia zaczęłam się z tego śmiać, eh. Mam gacie i spodnie mokre i tak czekam na lekarza. P. ma mi donieść podpaski, ale co tyłek mam mokry, to mam :( Wiocha.

reklama
cyntia to &&&& :* chociaż chłopcy to chyba mają trochę większe tętno, ale lepiej spytaj lekarza :* a posiusianiem się nie przejmuj ;-) ja z brzuchem jak kichałam, kasłałam albo śmiałam się, to nieraz popuściłam :-p takie uroki ciąży :cool2:

asia
:* dobrze, że w miarę gładko to idzie :*

phoebe no niby na piersi są tak często kupy, ale żeby aż odparzenie? Dlatego pomyślałam o mm... Nie wiem... może coś w mm Małą uczula? Może ma nietolerancję laktozy? Zwłaszcza, że mało przybiera... a w mm masz jednak laktozę- chyba, że kupujesz jakieś specjalne mleko... w PL są preparaty ułatwiające trawienie laktozy, może to by Wam pomogło? Taka nietolerancja nie musi być od początku, może się ujawnić później :* ja bym spróbowała albo z innym mm, jakimś specjalnym albo podałabym te kropelki...:*

Cyntia mi w tamtym tyg wychodziło 3 razy tętno 180i przez to byłam na obserwacji,:-(nie kazali ci powtórzyć?

Już dzisiaj wszystko przygotowałam,mała się z brzuchu tłucze,ledwo co zjem a ona wariuje;-)

Mona - cieszy się że niebawem mamusię zobaczy. Piękny suwaczek!!!!!!!!

Cytnia - myślę że powninni cię zostawić chociaż może samo badanie go stresuje i stąd to tętno. Torbe zabrałaś, prawda?

Phoebe - w PL jest dobra maść Tormentiol, jakby nie schodziło to może uda ci się załatwić.

Phoebe - oby maść pomogła na tę maleńką pupke!

Asia - życzę Ci, aby udało się szybko i bez stresów przejść całą procedurę!

Iwo - możliwe, że badanie go stresowalo. Te pasy były mocno zaciśnięte, a on na co dzień tak nie szaleje. A co tam u Ciebie? Udało się ustalić coś więcej co do wypłaty? A jak zdrówko córci w ogóle?

3 godziny w oszczanych portkach :D i to nie była kropelka ;)
Mam mieszane odczucia:
- łożysko na tylnej ścianie, a niby całą ciążę (według 3 lekarzy) na przedniej.
- waga prawie 3300 g - czyli młody przybrał tylko 300 g w ciągu 3 tygodni?
- tętno przekraczalo 170 ale, że w trakcie, gdy młody szalał, więc niby ok. Mam detektor tętna płodu, więc będę obserwować (zazwyczaj jest ok. 135).

- łożysko II/III stopień, czyli norma.

Wczoraj rozwarcie wewnętrzne 1 cm. Dziś 1,5 - 2 "palec wchodzi luźno". Trzeba czekać w domu :)

reklama
Cyntia - w ostatnich dniach to potrafią odesłać a pacjentka i tak za kilka godzin wraca z piękną akcją porodową

Co do wypłaty to uratowac się raczej nie da, przelem powinnam mieć w pt to zobaczę, jak się zachowac w stosunku do koleżanki nie wiem..........
Juleczka OK, bierze leki i na razie nic nie nawraca. No może po basenie wieczorem jedno z kolan boli ale pod koniec m-ca zrobimy badania to zaobczymy czy coś się dzieje. Kolejne spotkanie z reumatologiem mamy 15.10

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry