reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża

Cześć dziewczyny.
Przychodzę do was po małą radę, nawet nie wiem, jak to nazwać.
Na początku listopada kochaliśmy się z partnerem bez zabezpieczenia. Jakoś tydzień później zaczęły mnie boleć piersi i trochę mnie mdliło. Miesiączkę dostałam w 23. dniu cyklu, gdzie zazwyczaj cykl trwa 27-30 dni i trwa 5 dni, z czego pierwsze 3 dni to jest taka dość obfita, a reszta dni to taka końcówka. Tym razem pierwszego dnia ta krew była bladoróżowa i przez cały dzień było jej mało, więc robiłam test, ale wyszedł negatywny. Drugiego dnia była bardziej obfita, ale znowu trzeciego było jej mało i skończyła się na 4 dniach. Z racji tego, że ta miesiączka była dziwna, zrobiłam drugi test, ale też wyszedł negatywny. Rano jak się budzę to mnie mdli i kręci mi się w głowie ale wszytko przechodzi w ciągu dnia boli mnie delikatnie podbrzusze tak jak przed miesiączka ale jest ledwo odczuwalne do tego codziennie boli mnie głowa i mam uczucie guli w gardle i nabrzmialy brzuch. Słyszałam że są kobiety które były w ciąży a i tak miesiączkowy do któregoś tam miesiąca. Bardzo chce zostać mamą i nie wiem może przez to ze tak bardzo chce wmawiam sobie coś albo przyczyna leży gdzieś indziej a ja sobie tylko tak wmawiam. Pomoże mi co ja mam zrobić bo zaraz oszaleje. Nie poszłam na bete bo wyszłam z założenia ze skoro 2 testy wyszły negatywne to ten tez nic nie pokaże. Będe wdzięczna za każdą odpowiedź.

reklama
Kobiety, które są w ciąży nie miesiączkują.
Zdarzają się plamienia i owszem, mi się trafiały często gęsto w 1 trymestrze ale nie dało rady uznać tego za coś w rodzaju okresu. Ciążę wykryje test ciążowy, albo beta - jeśli wyniki były negatywne, nie ma ciąży. Jeśli nie ma ciąży, objawy towarzyszące nie wynikają z ciąży a z innego powodu. Idź do gina na kontrol.

A tym bardziej objawy, które wymieniasz dotyczą ciąż o których się zazwyczaj już wie (chyba, że się nic nie sprawdza).
Mdłości, zawroty to objaw ciąży, gdzie już jest wzrost beta hcg i wykrywa go chociaż test z moczu. Obrzmienie brzucha nie musi wcale dotyczyć ciąży.

Do góry