reklama

Ciąża?

reklama
Wątpliwa sprawa. To kiedy masz owu, wiesz tylko Ty i Twój organizm. Aplikacja nie powie Ci, że owu Ci się spóźnia lub była szybciej. Możesz powtórzyć test ciążowy choć wątpliwa sprawa, a i zamiast apki kup sobie testy owu, na pewno będą pewniejsze;)

Zrób kolejny test. Może to nie miesiączka a plamienie implantacyjne? Na objawy ciąży trochę wcześnie, choć pamiętam że pierwszą bete (która swoją drogą wyszła ujemna) robiłam bo właśnie ze dwa razy mnie zemdliło. Kilka dni później okazało się, że jednak jest ciąża [emoji6] i ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek też już tutaj były [emoji6] także test jak najbardziej do powtórki, najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki.
Ps. Żeby było jasne - nie sugeruję, że jesteś w ciąży. W każdej instrukcji jest napisane żeby po takim czasie nie interpretować testu, bo może być fałszywie dodatni. Także każda z opcji jest równie prawdopodobna [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Apke mam tylko po to, żeby zapisywać kiedy mam miesiączkę, bo nigdy o tym nie pamiętam i później zostaje mi liczenie dni w kalendarzu u ginekologa :D a, że przy okazji pokazuje kilka innych rzeczy...

Ostatnia edycja:
Najlepiej to zrób drugi test [emoji4] Nie chce cie nastawiac, ale moja ledwo widoczna kreska po kilku godzinach gdy chciałam wyrzucic test właśnie leży obok mnie i sobie śpi [emoji4]

mhsvi09kphw83ntm.png

Rzadko się zdarza Ale zdarza się, że testy wychodzą negatywne przy ciąży.

Radzę wątpliwość rozwiać drugim testem.

Chociaż nie wskazane jest czytanie wyniku kilka godzin/dni po wykonaniu. Wyraźnie na nich podają, że odczyt od do. Zwykle 5 minut. Po upływie nie. Wtedy fałszywie może pokazać ciąże.

Co oczywiście jej nie wyklucza (za wcześnie test itp) lecz... szczerze wątpię w autentyczność tak późno czytanego wyniku. Moja wątpliwość tyczy się samego testu po takim czasie leżenia.

Mocz dawany do badań w labo też ma "swoją datę"

Powodzenia!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry