reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewcik chyba wasz kciuki pomogą, bo mysle ze zdam
tylko ze na wyniki musze czekac 2 tyg

reklama
Ewach6 nie chodzi tylko o to jak się traktuje ciężarówki na egzaminach, ale ponoć ciąża tak dobrotliwie na nas działa, że mamy sprawniejszą pamięć i mniej czasu potrzebujemy na opanowanie czegoś - stąd lepiej nam się zdaje nawet przed maszyną :)
Kosmi mój mąż żartuje, że sam ma przenoszoną ciążę (brzuszek) a ja się zawsze złosciłam, że wszystko na brzuchu plami. No i teraz ja plamię przuszek dużo częściej niż on :) Wreszcie go zrozumiałam :)

OOO to nie tylko ja mam brudne ciuchy na wysokosci brzucha :) ale czasami tez brzuszek sie przydaje, jak siedze to mam gdzie talerz postawic....Dori mi tez wszystko leci z rak, i strasznie na wieczor bola mnie stawy nog, miednica, czasami jak dluzej siedze to czuje jak mi wszystko sztywnieje, nie wspomne juz o opuchliznie na nogach....a Kubus ostatnio wyraznie daje mi do zrozumienia ze nie jest zadowolony z faktu ograniczenia przestrzeni i wierci sie przeciaga a to juz czasami boli, najbardziej boli jak wiercac sie wypycha pepek....a i jeszcze zauwazylam ze strasznie senna sie robie tak jak na poczatku ciazy, w dzien to okolo 13 musze pojsc spac na godzinke bo mi sie oczy same zamykaja.

Magdalena25 ja tez słyszłam ze kobiety w ciązy są bardziej inteligentne i szybciej przyswajają wiadomości

a moja ciązowa dolegliwość jest jedna: CHCĘ W KOŃCU POŁOŻYĆ SIĘ NA BRZUCHU !!!!!

Ewach ja też!!!!!!!! Jakimś cudem nauczyłam się zasypiać na boku ale przed ciążą pozycja na brzuchu z ręką pod poduszką to była moja dyżurna pozycja o spania.

Anek@ to nie jestem sama z tymi drzemkami. Z jednej strony pobudkę mam juz nawet koło 5/6 i nie mogę usnąć, potem godzinka w ciągu dnia konieczna i wieczorem też za długo nie siedzę, bo oczy się kleją. Jakoś tak się przestawiam - może trening przed porodem??

Dori ja juz nie mogę spać na boku bo bolą mnie barki, na plecach nie jest za wygodnie i brzuszek sie rozciąga.
na brzuchu zawsze lubiłam spać i to była moja jesdyna pozycja do zasypiania

magdalena25 ja sie budze o 6 bo moj maz wtedy wstaje do pracy, wiec mnie budzi standardowymi pytaniami " Ania czy nie wiesz gdzie ja polozylem....?" wiec chcac czy nie chcac musze wstac, jak juz go wydeleguje i sie poloze to nie moge zasnac , ale jakos jeszcze uda mi sie ta godzinke pokimac...a wieczorem to tez ledwo zywa jestem okolo 21 i juz czuje ze mnie lapie sen. Ja na szczescie zawsze spalam na boku, nie umiem spac na brzuchu wiec sie w sumie cieszylam sie ze w ciazy ten problem chociaz mnie ominal...niestety do czasu...teraz zeby sie obrocic z boku na bok ile to czlowieka zdrowia kosztuje :) ile sie najecze nawzdycham....no i podobno zaczelam strasznie chrapac, moj maz jest przerazony..mi sie wydaje ze ma to zwiazek z uciskiem dziecka i ze to minie po ciazy :)

reklama
Mój mąż mówi, że jak śpię to sapię jak parowóz. Kilka razy miał już mnie podobno budzić bo się przestraszył, że się duszę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry