reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowe objawy, bolączki i samopoczucie

ja się tak wkurzyłam ,że aż się poryczałam....cała chata na głowie a jest co ogarniac 120m2 i jeszcze dzieciaki nie chcą swoich pokoi posprzatać-z nerwów aż mnie brzuch rozbolał ....a jeszcze muszę odkurzyć,podłogi przemyć i łazienki sprzątąć...wkur*** mnie to wszystko już tym bardziej ,że coraz ciężej mi już no ....to się wyżaliłam :shocked2:

reklama
Magda ja robię podobnie jak Anna. codziennie bym ze szmatą musiała latać, ale mam to gdzieś. Ogarniam tak z grubsza. Pokój młodej omijam szerokim łukiem :-Dzeby się nie denerwować za bardzo :-Djak mam przypływ sił to sprzątam dokładniej, dziś miałam taki plan, ale trochę mi się upiekło, bo była mama i mi troszkę sprzątnęła więc mi zostało zetrzeć kurze u Martyny i poodkurzać 2 pokoje ale same dywany, bo podłogi mama już zamiotła i pomyła więc tyle dobrego . sama bym pewnie tego nie zrobiła, bo rozłożyło mnie przeziębienie i sił coś dziś brak ;-)

Gawit a powiedz oplaca sie to tak dokladnie sprztaac jak to zaraz odmostwo przyjdzie i ma w dupie ze czlowiek sie napracowal.U nas jest pies i krolik ktorzy wcale niemalo brudza.Di tego synek i maz a w doooopie to mam...Beda sily bede i spprztala.Mi nima kto pomuc ja tu we Wloszech samusienka jak palec jestem :(

Planoje na koniec marca okna umyc haha ciekawe czy sie uda :)

Co do rozkladania ty si elepiej nierozkladaj...Ta pogoda taka zdradliwa

ja na corke znalazlam sposob jak miala 3 lata, widok jej zabawek wrzucanych do pustego:-) worka na smieci powodowal atak 30 min placzu a pozniej dzielnie sprzatala. Maz teraz zostal wycwiczony w zmywaniu garow przed snem, wiecej poki co nie dam rady z Nim zrobic, bo resocjalizacji mezczyzny musi byc systemem powolnym;-)

Dziewczyny nie bierzcie na siebie wszystkich obowiazkow w domu, ani teraz ani po ciazy:tak:

Ja na szczęście mojego męża wychowałam i bardzo mi pomaga :tak:

Odkurza, myje podłogi, sprząta po obiedzie.. i nawet mi w myciu okien pomaga :-) ale walczyłam o to od samego początku i teraz jest dobrze.

Nie dajcie się dziewczyny.. jesteśmy w takim stanie, że nie możemy się przemęczać! Uważajcie na siebie :tak:

mój mąż też mi pomaga,nie mogę powiedzieć ,że nie -zawsze, tyle tylko że ostatnio ma taki nawał pracy ,że wraca z pracy około 18-19-niestety :crazy:

No właśnie sobie taki coś czytam:
"W drugim trymestrze kobieta ma tak dużo energii. Może góry przenosić ...
Środkowy trymestr to często najprzyjemniejsza część ciąży. Stan euforii, poczucia wielkiej siły jest dla niego naturalny. Warto korzystać z tego przypływu energii i cieszyć się swoim stanem. Hormony wydzielające się w chwilach radości (endorfiny) pozytywnie wpływają również na dziecko."

i się zastanawiam gdzie ta energia jak mi się cały czas nic nie chce. Ciśnienie 90/50. Kawa nie pomaga. Do wszystkiego się zmuszam i czekam na ten :"przypływ".

Mnie znacznie lepiej zrobiło się w 17 tygodniu :) nie jest idealnie ale porównując to jestem jak "młody bóg" :)
Do tej pory raz na tydzień jakieś wymiory, gorsze dni, senność, zadyszki, zmęczenie. Ale w stosunku do tego co było. ..jest wspaniale ;)

reklama
Do góry