Wiatam Megaczko;-)Ja mialam pierwszy skan w 5t3d ,poniewaz moja pierwsza ciaza zakonczyla sie Aniolkiem w grudniu:-

-

-(. Dzisiaj mialam spotkanie z polozna,przyznam ze rozwiala troche moich watpliwosci,rowniez pobrala krew,mocz i dala wiele przydatnych numerow telefonow,m.in do darmowego fizykoterapeuty.Jezeli chodzi o sluzbe zdrowia,zaskoczylo mnie i wkurzylo ze lekarze nie rekomenduja lekow podtrzymujacych ciaze (typu Luteina itp) i do trzeciego miesiaca nastepuje wg ich okrutnego okreslenia "selekcja naturalna"

Ciesze sie ze na razie wszystko dobrze,ale mimo tego jestem w kontakcie z ginekologiem w Polsce i w razie czego (oby nie!) moge liczyc na w/w leki.
Jesli chodzi o dolegliwosci, to bola mnie piersi,4 dni temu zaczely sie mdlosci

,po spacerach pobolewanie brzucha,moge spac caly dzien,drazni mnie zapach pieczonego miesa itp i ...mam zaparcia

ale z tym ostatnim zaczynam sobie radzic. Od 5 tc jestem na zwolnieniu wlasnie ze wzgl na bole brzucha i zawroty glowy,a ze jestem juz przewrazliwiona wole dmuchac na zimne,poza tym pracuje w fabryce i warunki nie sa zbyt przyjazne,choc jest kilka kobietek,ktore pracowaly praktycznie do konca ciazy i je podziwiam

Ale sie rozpisalam..takie male wypracowanie:-)Czekam na dalsze posty,pa
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1