reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Asinka wspolczuje ci bardzo glupiej sasiadki.
Jezeli pobierasz CHB na swoje nazwisko wtedy panstwo pokrywa twoje skladki na NIN i liczy ci te lata do emerytury. Zeby tak bylo musisz do nich wyslac forme http://www.hmrc.gov.uk/forms/cf411.pdf. Jezeli twoj maz pobiera CHB nalezy zrobic transfer na ciebie ale nie pozniej niz do 5 lipca zeby zaliczyli ci caly rok. Masz tutaj cala broszurke na ten temat http://www.hmrc.gov.uk/forms/cf411-notes.pdf :-);-)

reklama
DSC_96981.jpg

DSC_96901.JPG

a oto moje dwa modele:-)

czesc dziewczyny, wybaczcie ze zaśmiecam Wam forum, ale jestem samotną mamą w St Albans i szukam innych mam żeby się spotkać przy kawie. Są może na tym forum jakieś msmusie z mojej okolicy? Mam 7 miesięczną córeczkę

Hej dziewczyny!
Medio - fajny bujaczek - muszę się zdecydować na jakiś, a co do Krzysia - też znam samych fajnych :tak:
Olinda - też fajna bujaczka, i zgadzam się co do głębokiego - mało się tego używa, ale ja i tak kupiłam coś takiego: 3w1
vector_lite_big_neoinfo_znaczki.jpg

Z Polski, wysłali na drugi dzień od wpłaty kaski, moja mama odebrała kolejnego dnia, wszystko sprawdziła przy kurierze - podobno bardzo fajne ustrojstwo :-)
Tylko nie mieli czerwonego fotelika, ale mama mówi, że ten błękitny, który w zamian wybrałam jest najładniejszy z całego zestawu :tak:
ESPIRO_NEO_03_bb.jpg

Wszystko razem znów zapakowała i wysłała mi tutaj - ciekawe ile będzie szło:confused:
Razem z przesyłkami wyszło mnie to nieco ponad 1300zł - więc cena bardzo przystępna :tak: A w ogóle na wózek zdecydowałam się po dogłębnych badaniach konsumenckich przeprowadzonych kilkanaście dni wcześniej - wzięłam taki który na różnych forach i stronach z ocenami miał najlepszą opinię :tak: Ale chyba już to pisałam :cool2:

Olinda, Melka - dzięki za namiary na podpaski i majty :-p

Fasoleczka - rozważ ten wózek z PL - podobno jest bardzo dobry - ale opieram się tylko na opiniach innych rodziców i teraz mojej mamy, która stwierdziła, że faktycznie jest stabilny i solidny - przynajmniej taki się wydaje, oczywiście wszystko wyjdzie w praniu :tak:

Asinka, szok:wściekła/y:, jak możesz to się wyprowadź, nie znoszę takich sytuacji, a i kłócić się też nie lubię, więc przy najbliższej okazji opuściłabym to miejsce ...

Melka, Fasoleczka - z tym zatruciem ciążowym to już zaczynam mieć schizy - wczoraj lekko spuchła mi prawa stopa - tak samo zaczęło się w ciąży z Alicją :crazy: ale mój mąż uważa, że wmawiam sobie i panikuję - dobrze, że dziś mam wizytę u położnej i lekarza to od razu powiem o tym symptomie. Poza tym trochę swędzą mnie piersi, szyja i palce - u rąk i stóp - i bardzo ciężko się w tych miejscach drapać - oczywiście naczytałam się od razu o cholestazie :rolleyes2:, ale myślę, że każda z Was reaguje nadmiernie jak zauważy u siebie coś dziwnego, lepiej to skonsultować w każdym razie. Zobaczymy co mi powiedzą dziś na wizycie...

hej laseczki
u mnie od 2 dni prawa stopa, kostka i lydka sa dwa razy bardziej spuchniete od lewej:wściekła/y: dziwacznie jakos:tak: o paluszkach serdelkach i buzi jak patelnia nie wspomne:zawstydzona/y:te upaly nie pomagaja niestety...
fasoleczka i lucin uwazajcie na siebie, na kanape odpoczywac i nogi do gory:-)
staram sie nie panikowac skoro cisnienie ok i tego bialka nie mam:tak:
ja juz jestem zdecydowana na wozek spacerowka i gleboki w jednym my M3z mothercare i czekam tylko jeszcze troszke, bo w ciagu najblizszych 2tyg maja zaczac sie wyprzedaze i mam cicha nadzieje na kupienie go taniej:-)
caly czas slysze ze sie nie uzywa dlugo glebokiego ale np moja siostra ma 2 miesiecznego bobaska ktory na dole i w ogrodku spi non stop w glebokim wlasnie, poza tym codzienne spacerki..... jak uwazasz kochana
bernardetka slicznych masz modeli:-)
asinka nie daj sie starej konfidentce! bardzo dobrze zrobiliscie:tak:
medio super ten lezaczek ale pewnie strasznie drogi?

Melka - wróciłam właśnie od położnej i też mam wszystko ok, ciśnienie 120/70 - u mnie ostatnio standard :tak: Białka w moczu nie ma, pobrali mi tylko krew do badań między innymi w związku ze swędzeniem, i kazali przyjść jeszcze raz za tydzień, oczywiście przez swędzenie, czyli jednak uważają na tą cholestazę! :tak: Cieszy mnie to :tak:

A te bujawki kosztują od 80 do 120F - więc myślę, że można się skusić :tak::tak::tak: Ja na 100% któryś leżak kupię :tak::tak::tak:

lucin@ fajnie ze u ciebie wszystko ok:-)
jak dla mnie to ten bujaczek troche duzo ale na pewno kupimy jakis lezaczek:tak:
wlasnie upralam wszystkie ubranka dla malego i zaraz biore sie za prasowanie:-) moze jeszcze spakuje torbe do szpitala:-D
milego dnia:-)

witajcie sloneczka!!!

No jednak wozek zostal zakupiony..bylam z mamus i siostra w sklepie i dorwaly jakis i bardzo im sie podobal....
ja to chcialam x landera zielone jabuszko z polski
Ale z drugiej stronki jak coreczke ubiore na rozowo to moze trossie smiesznie wygladac zwsciekla zielen i róz
....

Wozio mam sprawdzila swietnie sie prowadzi i wogole wiecie kobity z doswiadczeniem wiec zamowilam....
wyglada o tak..
..
MY CHILD VINTAGE CHIC 3 IN 1 CARRYCOT PRAM PUSHCHAIR | Double and Triple Travel Systems

najwazniejsze ze tani...no za 2 dzionki ma dojsc:)

a kosztowal 119.90 z przesyleczka razem 139.90

wlasnie mocze nozki w wodzie z sola i cytrynka tak mi kumpelka poradzila wiec co a teraz choppppppppppppp nozki w gore:sorry:

czesc dziewczyny,
powiedzcie mi prosze, jaki jest polski odpowiednik aptamilu ?
zostalo mi ostatnie opakowanie aptamil1 i boje sie, ze mi zabraknie:-(

reklama
Do góry