reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam mamuski.
Sara
jak juz takie rzeczy Ci sie dzieja to pewnie zaraz urodzisz;-)
Myleene super macie z tym przedszkolem przy pracy,nie musisz sie martwic o Alusia bo zawsze mozesz sprawdzic jak sie ma:-)
Maureen u mnie dalej nic sie nie dzieje-jedynie co to dzis w nocy mialam skurcz ale tylko raz i jak sie przekrecilam to przeszlo-moj D juz sie dnerwuje i gada do malej ze jest leniwa i nie chce wyjsc.A przeziebienie dalej meczy i wszystko bylo by ok gdyby nie to ze caly czas nos mi sie zatyka i w nocy przez to sie mecze i czuje sie oslabiona,a wczoraj mialam temperature ciala 36,09 co jest dziwne bo nigdy tak nie mialam.A jak Ty sie w tej chwili czujesz??

reklama
kamilalopez,

och, żeby Ci już przeszło to choróbsko...
Ja czuje się dobrze, dziękuję ;-) Czasem brzuszek troszkę poboli, czy stwardnieje, ale wszystko w granicach normy :tak:,
przeziębienie wyleczone ( mam nadzieję :baffled: ).

Wiecie co Kobitki, ja teraz jestem na etapie zastanawiania się - jaki wózek ?? Kiedy dzidzia sie urodzi, Amelka będzie miała 21 miesięcy, więc wiadomo, że będzie jeszcze potrzebować wózka. Doradzcie, co lepsze - 2 osobne wózki, czy 1 podwójny ? Ja nie mam pojęcia. Mam po Amelce wózek Jane Matrix Anniversario ( gondola+ spacerówka)- z tym, że tam siadły kółka i trzeba je wymienić, teraz mała jezdzi w spacerówce Cosattio.
Zastanawiam się i zastanawiam i nic mądrego nie wymyśliłam :-D

Wiecie co Kobitki, ja teraz jestem na etapie zastanawiania się - jaki wózek ?? Kiedy dzidzia sie urodzi, Amelka będzie miała 21 miesięcy, więc wiadomo, że będzie jeszcze potrzebować wózka. Doradzcie, co lepsze - 2 osobne wózki, czy 1 podwójny ? Ja nie mam pojęcia. Mam po Amelce wózek Jane Matrix Anniversario ( gondola+ spacerówka)- z tym, że tam siadły kółka i trzeba je wymienić, teraz mała jezdzi w spacerówce Cosattio.
Zastanawiam się i zastanawiam i nic mądrego nie wymyśliłam :-D

ja wybrałabym podwójny wózek ale tylko i wyłącznie jeden za drugim, bo jak by ci przyszło korzystać z komunikacji miejskiej, to sie po prostu nie zmieścisz. I dodam jeszcze, ze nie pozbywałabym sie tego który masz teraz, bo może sie jednak okazać, że starsza córcia będzie wiecej na nóżkach lub będziesz malucha czasem nosiła w nosidelku ;-)

Maureen, Kamilalopez no z przedszkolem jest ok, tym bardziej, ze jak cos sie dzieje z dzieckiem to dzwonia do mnie lub do meza dzialu. W ciagu sekundy moge tam byc i ewentualnie czemus zaradzic.

A my dzis zapakowalismy sie w samochod i chcielismy jechac do pracy. Udalo nam sie przejechac tylko kilkaset metrow i utknelismy w korku na godzine i juz do pracy nie dotarlismy. Zasypalo nas strasznie. Przy okazji szlag trafil umowiona wizyte u GP i szczepienie malego. Utknelismy w domku:)

A jak u Was? Pada??

Maureen odnosnie wozka, to bym sie jeszcze wstrzymala z kupnem, bo do tego czasu Amelka moze bedzie chciala sama chodzic i bedzie miala woskowstret tak jak moj maly. Poza tym radzilabym dokupic tylko przystawke do spacerowki lub tego drugiego wozka, by mala mogla ewentualnie stawac na niej. Wozek mozesz kupic w kazdej sekundzie, ale radzilabym poczekac i rozeznac sie jak Amelka bedzie dawala sobie rade.

Maureen- my na początku mielismy wózek podwójny jane powertwin
!BiwnDjQCGk~$(KGrHqEH-CkEs9hf!chdBLQlV5mSDg~~_35.JPG
ale jak Alus skończył 2 latka to nie chciał już siedzieć w wózeczku, od tego czasu używamy podwójnej przystawki do pojedynczego wózeczka, takiej na której może stać lub siedzieć:tak:.

Dziewczyny czy kiedykolwiek korzystalyscie ze strony internetowej by zmienic cos odnosnie benefitow? Nie jestem w stanie sie do nich dodzwonic.

Dziękuję Dziewczyny za wszystkie rady odnośnie wózka :tak:
Chyba faktycznie wstrzymam się, aż urodzę i zobaczę jak radzić sobie będzie Amelka ;-) Póki co, to mam 2 wózki i w tamtym jane jest gondola. Tylko nie mogę nigdzie dokupić kółek, nawet na ebayu :baffled:

Myleene,

ja nie korzystałam :no:

reklama
Dzien dobry Mamusie

My juz u siebie w domku urlopik szybko minal i wrocilismy do codziennosci , Olivka zaczela chodzic nareszcie bo strasznie leniwa z niej bestia :szok::-D a Ola wczoraj miala 5 urodzinki strasznie szybko minelo te piec lat

Medio - co u Ciebie slychac jak Karolek no i Krzysiu podobalo mu sie w Polskiej szkole chcial wracac czy nie bardzo ?

Sara - trzymam kciuki

Kamilalopez - duzo zdrowka mam nadzieje ze te przeziabienie szybko minie i bedziesz zdrowa jak przyjdzie godzina zero :tak:

Myleene - my rowniez nie korzystalismy z tych stron. A jak Alus juz wszystko dobrze po operacji?

A my wstalysmy dzisiaj godz za wczesnie bo zapomnialam przestawic godz w telefonie i wstalismy na polski czas :wściekła/y::baffled:

Milego wstawania

Do góry