reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Szopek my kupowalismy kilka lat temu znikopis duzy chyba za 30zl w TESCO z tym pisakiem na sznurku plus 5 magnesow w roznych ksztaltach.
Kwiateczek fajne autka :-) a z tym zestawem to niezly,nie mogl kupic torby i zakleic tasma zebys nie zajrzala.;-)No nic liczy sie gest.:-)
Gest sie liczy,pewnie:sorry:teraz czekam tylko czy dostane cos od synusia:baffled:bo jak widzialam to nic,tatus pewnie jak zwykle nie wpadnie:no:ja mu zamowilam portwel z napisem w srodku od Kondzia ale on pewnie nic i znow sie wkurze:no::confused2:

Szopek a ile te perfumy kosztuja???ja zobvacze ile tu,jak nie zapomne jutro:sorry:

reklama
Mój P. to jak już musi opakować to pakuje w te torebki prezentowe. Jak musi w papier a ja nie wyrabiam z czasem ( np. bombonierka na ślub czy książka o czymś skomplikowanym w kształcie nie wspomnę), to mu się schodzi wieki całe, ostatnio godzinę małą bombonierkę owijał i jeszcze nic mu z dużego arkusza nie zostało:eek:

Kwiateczek- tu ceny przykładowe ( nie wiem skąd taka rozpiętość ), ale nawet w najniższej to się muszę obejść ze smakiem ( węchem) bo u nas tak wyszło, ze max 30 zł na prezent dla niego mogę wydać. Poszaleję, ze ho- ho.
On mi zawsze bieliznę kupuje ale w tym roku to co najwyżej elastiko-plastiko gacie u chińczyków może fundnąć:-(

A ja w tym roku sprawę prezentów mam z głowy bo ustalilismy, że ich nie kupujemy bo ani moi rodzice ani siostra ani tym bardziej my nie mamy kasy.
Co jedynie kupie coś Klaudii i chrześnicy.

Jesli chodzi o córcie to nadal jestem za ciastoliną np. taki zestawik
FARBY DO MALOWANIA PALCAMI + STEMPLE+ CIASTOLINA (830114426) - Aukcje internetowe Allegro
ZESTAW FARBY DO MALOWANIA PALCAMI + CIASTOLINA (832861880) - Aukcje internetowe Allegro

A chrzestna (tzn moja siostra) prawdopodobnie kupi cos takiego
UKŁADANKA DREWNIANA w SKRZYNCE - MIŚ 3480 (832939808) - Aukcje internetowe Allegro
DREWNIANA UKŁADANKA MISIE DO PRZEBIERANIA PUZZLE (826773246) - Aukcje internetowe Allegro

Miałam wczoraj pisać panistepelek ( i zapomniałam) czy kupiłaś już farby, bo byłam bardzo ciekawa jakie. Sama się przymierzam, choć chyba już nie na święta.

Szopek nie sprawdzilam dzis:zawstydzona/y:napisz rano mi pri to jutro moze nie zapomne:sorry:
Panistepelek mi w tym play group pani napisala jak robic taie ciastoplasteline:tak:kazala kupic tylko barwnik i tyle.moze byc nawet do tyg:tak:ona robi na kazde spotkanie bo wiadomo,dzieci tyle;-)fajne jest ale Kondzio sie brzydzi.kupilam plasteline tez nie chce,za maly jest.
Maja takie zabawy tez jak;na plastikowej podkladzce wypsikana pianka do golenia i dzieci podchodza i dotykaja,Kondzio na poczatku tez nie chcial a potem nogami wszedl:baffled:spiewnie o zwierzatkch,rzeczach i takie tam...banki mydlane:tak:i wiele...

I jak się robi własna ciastolinę?Pewnie podobnie jak masę solną. ja robiłam masę solną właśnie z Miku, i on ją zaczął jeść i włosy miał wypaćkane i w nosie nawet miał.
Myślałam, że może chociaż odcisk rączki wyjdzie ale nie ma bata. Masa solana bardzo się lepi. Robiłam też z nim paper mache

Szopek ja mam taki przepis.nie robilam jeszcze:sorry:
1 szk maki
1/2 szkl soli
1 szkl wody
1 lyzka stolowa oleju
2 lyzeczki od herbaty (nie wiem co to jest:no:)cream of tartar:sorry:
podgrzac delikatnie,wymieszac

Ostatnia edycja:
szopek - jak widać farby jeszcze nie kupione :p
Co do masy solonej to jak dobrze się zrobi to nie powinna się lepieć. Raz się nia pobawiłam i też chciałam m.in. zrobic odcisk dłoni Klaudii ale nie dała.

kwiateczek - Podejrzewam, żę moja córcia też nie od początku będzie chciała się nią bawić tak jak było z farbami... ale do nich w końcu przekonała się więc zobaczymy.

A własnie. Któraś z Was chyba ma tego typu drewniane układanki jak pokazałam. Czy wasze dzieci lubią sie tym bawić?

reklama
panistepelek- mazia się pod wpływem ciepła, jak się długo memła.
sama nie wiem co to
cream of tartar to coś jak proszek do pieczenia. Nawet wyczytałam cale te chemiczne czary-mary na googlu ale nie kupię tego w spożywczaku
cream of tartar - Grafika Google

Muszę sprawdzić po ile funt.
edit:: sprawdziłam, tanio wychodzi. Na razie jednak nawet tyle nie mam.
Kurcze jak zwykle coś co tam kosztuje normalną kasę u nas ma taką, ze odbieram to jak luksus.

Ostatnia edycja:
Do góry