reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

My juz mamy wozek (ale musimy dokupic gondolke),fotelik do samochodu, wanienke-ze sprzetu to narazie tyle.
Z ubranek nie za wiele,ale mysle,ze na poczatek starczy,wszystko w rozm 56,a smyk i tak szybko z tego wyrosnie,no i na biezaco mozna dokupic:
4 pary spiochow i kaftanikow cienkich bawelnianych,1 grubsze spioszki,2 pary rajtuzkow,ze 4 koszulki,body 7szt,1 komplecik wyjsciowy - spodenki i bluzeczke,6 par skarpetek, rekawiczki,2 cienkie czapeczki i jedna grubsza.
Oprocz tego:
rozek,kocyk,pieluchy tetrowe 3szt, 2 buteleczki
Prawie wszystkie ciuszki dla wnusia kupila mi mama,a ja chodzac po sklepach nie moge sie oprzec i zawsze cos dokupie,przeciez tez musze miec z tego jakas przyjemnosc;-):tak:

reklama
Roni, ja z zakupami tez jestem w tyle, ale przyznam, ze sporo mi ich odchodzi, bo mam trochę po siostrze.
Wózek od siostry - Deltim Focus ( wiem, ze nie najlepszy, ale ona była z niego bardzo zadowolona i przynajmniej kasy nie musimy wydawać na nowy )
Rzeczy typu wanienka, stelaż, fotelik do samochodu też od niej.Łóżeczko planuję zakupić w przyszłym miesiącu, pościel, materacyk i poszwy też.
Co do ciuszków - kupuję narazie bez konkretnego planu - co mi się spodoba to kupuję ale zamierzam powoli rozejrzeć się co już mam, czego potrzebuję i co wziąć od siostry - czekają cztery wory ubranek dla dziewuszki:-)
No i w przyszłym miesiącu zabieram się za mieszkanie - znaczy przemeblowywanie dla potrzeb dzidzulka, bo potem mogę nie mieć na to siły..

Nie mam żadych akcesoriów typu - butelka, smoczek, pieluchy tetrowe itp... nawet nie wiem co trzeba kupić:szok: No nic, za 2 tyg idę na L4 wtedy usiądę spokojnie i się zastanowię, zrobię listę i moze jakoś pójdzie:-)

A macie może namierzone już łóżeczka? Podzielcie się wiedzą w tym temacie bo ja nie bardzo wiem z której strony to ugryźć. Jakie kupować, gdzie, na co trzeba zwrócić uwagę?

jeśli chodzi o łóżeczko to ja kupuję drewniane. widziałam w ikei za sensowne pieniądze i nie chce mi się szukać nic innego:-):-) bo i po co.

Dla mnie najważniejsze kryteria to były różne poziomy mocowania materaca i wyjmowane szczebelki. Co do materaca, akurat udało mi się znaleźć taki grubszy, ale moim zdaniem nie ma co przepłacać i zwykły piankowy też starczy.

Pabla: porządną listę wyprawkową zamieściły dziewczyny na forum czerwcówek albo sierpniówek (nie pamiętam której:)

ja tez nie wiem na co patrzeć jak sie kupuje łóżeczko ale mam upatrzone w sklepie- patrzałam zeby miało regulowany poziom materaca i wyjmowane szczebelki no i żeby mi się podobało.
co do akcesoriów to też takowych nie posiadam na samym końcu to kupie bo to chyba najmniejszy kłopot- tak mi się wydaje- teraz jestem zaangażowana w remont pokoju i kupno mebelków he he

ja co do łóżeczka to myślałam o turystycznym, też z regulowaną wysokością, sztywniejszym materacykiem, uchwytami do wstawania, odpinanym wyjściem itp :-) przyda się, w lato na taras wyjechać nim, a i do dziadków na wyjazdy będzie oki:-)
co do innych rzeczy to jeszcze nic nie mamy, oprócz kilku ciuszków , ale też jeszcze nie zawiele, teraz jak znam płeć to myślę że dopiero się zacznie szaleństwo zakupowe:-)

My mamy łóżeczko zwykłe, drewniane, 3 poziomy, wyciągane 2 szczebelki, szuflada na dole (zapakowana na maksa :-D) i materac gryczano-kokosowy:tak:

reklama
Ja narazie łóżeczko mam u koleżanki. Łóżeczko zwykłe drewniane z regulacją . Ciuszki dostanę od szwagierki, od koleżanki ale sama pewnie coś kupię:-). Wanienkę już mam zwykłą bez stelarza.Planuję kupić kilka pieluszek tetrowych i chyba 4 flanelowe. A poza mleczko do kąpieli Oliatum.

Do góry