reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja mam wkładki rózniaste. Fajne są z Canpolu bo cienkie (przewiewne) i mają taśmę do przyklejenia w staniku. Do szpitala może się nie przydadzą ale na później pod cienkie bluzki będą OK. Nie będą się odznaczały ani przesuwały.
No i razem z laktatorem dostałam kilka wkładek TT -też fajne.
A do szpitala mam wkładki z Belli. Na pierwszych kilka dni będą dobre bo są grubsze od tamtych. W drugiej dobie po urodzeniu Bartusia tak mi się lało z dystrybutorów, że nie nadążałam wymieniać :-D...... Tak więc teraz się przygotowałam jak na wojnę :-D
Zobaczę w użyciu które się najlepiej sprawdzą, bo już nie pamiętam jakich używałam kilka lat temu :confused:
Madzia, dzięki. Też myslę że nasza Ikea ma to samo. Wpadnę tam w któryś dzień przed południem i zakupię. A jak zakupię to się pochwalę ;)))

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam pół opakowania wkładek Johnsona ale muszę kupić te Belli bo bardziej mi podchodziły. Lepiej wchłaniały. A muszę już o tym myśleć bo pojawiło sie mleczko.

Sorry nie chce wprowadzać w błąd więc sie poprawie.
Używałam Gerbera nie Belli, dawno to było i sobie dopiero przypomniałam jak opakowanie wyglądało. Myślę też żeby kupić wkładki wielorazowe z Musteli.
Nie wiem jakie są ale po używaniu laktatora Musteli mam słabość do tej firmy.

Madzia no wlasnie ja dzis zakupilam te 2 butelki TT i patrzylam za laktatorem tej firmy i widzialam tylko reczny ale wyglada na prosty w obsludze
Czy masz taki czy moze sa tez elektryczne?
no i dzieki za info o wkladkach
Canpol widzialam ma cienkie z przylepcem (24szt za 14zl) i takie grubsze bez przylepca (40szt za 19zl)
aaa jeszcze pytanie a pieluchy pierzecie w normalnej temp czy wyparzacie w 90 stopniach?bo nie wiem jak z flanela i z tetra

Madzia, a nawet nie wiem ile spakowałam:baffled:Wzięłam kilka kompletów i poprosze męża o przyniesienie. Generalnie wszystkiego co trzeba wziełam po troche, żeby nie mieć wielkiej torby - jaką miałam przy pierwszym porodzie;-)
renia77, ja pieluchy prałam tak jak wszystkie ubranka w 30-40 stopniach

Dziewczyny, ja kupiłam wkładki z Nuk - a bo akurat były w promocji:-) jednak moja znajoma, która już dziewiąty miesiąc karmi piersią właśnie takich używa i bardzo je chwali;-) tak więc trochę się uspokoiłam ;-)

reklama
renia laktator mam reczny,nie wiem czy sa elektryczne z TT.Kupilam go,bo juz wczesniej mialam butelki TT i chcaialam,zeby pasowaly i odrazu mozna do butli mleczko spuszczac.Okazalo sie,ze w zestawie jest mala butelka TT (to akurat bardzo dobrze jak dla mnie ,bo ja mam tylko dwie wieksze) i tez taka nakladka,zeby kazda inna butelke mozna bylo podczepicRzeczywiscie wyglada na latwy w obsludze,ale jeszcze nie probowalam.Napewno trzeba bedzie sie dobrze napompowac,ale to chyba tak jak ze wszystkimi recznymi:baffled:Jak narazie porozkladalam na czesci i poskladalam spowrotem i nic nie popsulam,a to juz o czyms swiadczy;-)Ja pralam pieluchy tetrowe i flanelowe razem z jasnymi ciuszkami w 50stopniach.

Do góry