reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ja mam laktator z campola i właśnie czytałam że wszystko można wygotowac:-)
co do ciuszków to troche pokupowałam ale teraz ten szał mi minął, zobaczymy po porodzie jak będzie z ilością sztuk i czego ewentualnie będzie brakowało to dokupimy, bo teraz to kompletnie jestem zdezorientowana

a jeszcze mam pytanko - czy można czymś przemyć łóżeczko czy ono po prostu wywietrzeje??
aż mnie głowa boli od tego zapachu drewna, jak się go pozbyc???

reklama
ja swoje przemyłam ciepłą wodą - samą bez żadnych płynów:tak:
fronty musiały byc świeżo malowane bo czuc było farbe ale wywietrzało samo
myślę, ze zapach drewna to jeszcze nic strasznego w porównaniu do zapachu farb -fuj

Ahaa moje łóżeczko nawet tak nie śmierdziało ale mebelki okropnie, wprawdzie umyłam je prontem z aloesem (w sklepie podobał mi sie zapach tego detergentu:-D) ale to nic nie pomogło także juz od maja je wietrze i już nie smierdza:tak:ale dalej mam te szafki pootwierane tak na wszelki wypadek:sorry2:

no ja też na razie wietrze bo cóż pozostało:-) a do tego jeszcze nowa kanapa, drzwi, i tak wszystko razem daje czadu, mam nadzieję ze wywietrzeje zanim mała sie wprowadzi:-)
słyszałam coś o przemyciu wodą z octem ale nie wiem czy nie pogorszę sytuacji......:-)

Ahaa nie słyszałam o przemywaniu wodą z octem, jakoś bym się obawiała że bedzie smierdzieć tym octem po umyciu. A mi dzisiaj montują żaluzje u Małego w pokoju także może się już pojawić na tym świecie:-D

A ja powoli kończę urządzanie pokoju Marcela. Meble wietrzą się od dobrego miesiąca a jeszcze je dość mocno czuć drewnem. Teraz jeszcze tylko wstawię bujany fotel który wczoraj przyjechał (niestety nie ma go jeszcze na zdjęciu) i strasznie się z niego cieszę! Bo śliczny i superwygodny!
Jakoś tak działa mi na wyobraźnie ;-) fajnie będzie sobie siedzieć z maluszkiem na kolanach! Jejku to już naprawdę za chwilę! :-)

Załączniki

• pokoj_marcela1.JPG
    pokoj_marcela1.JPG
    139,2 KB · Wyświetleń: 78
  • pokoj_marcela3.JPG
    pokoj_marcela3.JPG
    121 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Do góry