reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Cieszę się Ankka, że się u Ciebie tak ładnie udało :-) Ja w tym miesiącu miałam plamienia mimo luteiny, chociaż faktycznie były mniejsze niż zazwyczaj, więc dlatego nie przypuszczam, że się udało. Zresztą jak Błonka pisała, skoro plamienia są, to lepiej, żeby ciąży nie było. Pewnie ma rację, chociaż wiecie jak to jest... Cierpliwość się kończy i chciałabym, żeby to było już TO. Ale nic straconego, przecież jest kolejny cykl i kolejna szansa.

reklama
Błonka, a skąd te różnice w tygodniach ciąży, bo 2 tygodnie różnicy to sporo. Ostatnią luteinę wzięłam w 25dc, czyli w środę zgodnie z zaleceniami lekarza, a dziś jest tydzień odkąd zaczęły się plamienia w tym cyklu i zawsze po tym czasie miałam @. Sporo czytałam o luteinie i wiele dziewczyn pisało, że dostawały @ nawet do 10 dni po odstawieniu, a tego bym nie chciała, bo to by oznaczało, że plamienia mam przez 17 czy 18 dni w tym cyklu.
nie nie.. aneczka 5 dni roznicy :p tylko w poniedzialek skoncze 38 tydzien wg OM i zaczne 39 a dzis zaczelam 38 wg usg :)
jak lutke odstawilas to okres przyjdzie.. moze sie przyzwyczaja do tabletek organizm po prostu
ewentualnie powtorz sikacza bo moze jak jest ciaza trzeba szybko cos zaczac brac by nie bylo przykrej niespodzianki...

Ostatnia edycja:
Dzięki Błonka za lekcję :-) Powiem Wam szczerze, że nigdy nie wiedziałam jak lekarze liczą tydzień ciąży, a teraz wiem już więcej.
Królowa, to dopiero mój 28dc, 3 dzień od odstawienia luteiny. Test robiłam rano w czwartek (26dc) i był negatywny, ale wiem, że to było dużo za wcześnie. Zrobiłam w razie czego, żeby ewentualnie zostać na luteinie. A jak Twoje wyniki Królowa? Uspokoiłaś się trochę?

Aneczek, to mi przypomina moją sytuację sprzed kilku dni - też robiłam test by sprawdzić czy odstawić duphaston :) Ale robiłam w 27 dc a potem jeszcze w 28.. Kiedy powinnaś dostać @? Może powtórz ten test za kilka dni? Albo jutro?
Ja miałam zawsze plamienie 1 dzień przed @ ale koleżanka, która też jest teraz w ciąży - już końcówka - mówiła, że ona miała przez kilka dni przed (i też w cyklu gdy zaszła w ciążę- plamienie przez kilka dni ale @ nie przyszła..) Życzę Ci tego samego :)

Wyniki badań w poniedziałek, oczywiście nic się nie uspokoiłam ;) ale ja nigdy spokojna nie jestem ;)

Wiesz Królowa, że to by było cudownie!!! Moje cykle zawsze miały 28 - 34 dni. Od pół roku, odkąd mam plamienia, ZAWSZE tydzień po pierwszym plamieniu była @, a dziś jest właśnie tydzień i mój 28dc, więc to tylko z mojej prywatnej statystyki wynika, że to dzisiaj jest termin @. Jak nie dostanę do poniedziałku to powtórzę test. A Ty się Królowa nie martw, bo z tego co pisałaś jesteś w dobrych rękach dwóch lekarzy, więc musi być ok :-) Najważniejsze, że się dobrze czujesz ;-)

jeden jeszcze nie wie, że jest moim lekarzem a mojej gin oczywiście się nie przyznam, że idę jeszcze do jednego ;)

zastanawiam się czy nie powinnam znaleźć trzeciego, który w jakimś szpitalu pracuję ;))) oczywiście żartuję, bo wtedy nie mogłabym robić nic innego jak tylko łazić po lekarzach i gnębić ich ;)

Błonka, właśnie - plamienie zagnieżdżające, to samo mi ta koleżanka powiedziała, że to było.

Trzymam kciuki mocno, żeby to właśnie to było, Aneczek :)

reklama
Do góry