reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
No Błonka to pierwsza w kolejce do rozpakowania. A po niej Maja, a potem Ty Aga, dobrze kojarzę?
Moje dzieci to strasznie nieśmiałe, ten w brzuszku bardziej ruchliwy niż Zuzia była, ale oboje jak tylko rękę przyłożę to od razu koniec kopania. Chociaż dzisiaj zaskoczyłam dzidzię, bo przez godzinę rękę na brzuchu trzymałam i jak się zaczęła wiercić to wreszcie poczułam i po drugiej stronie jupiiiii :-)

reklama
tak... zwalniaj miejsce... hehe chcialabym serio, ale cos mojej córce sie nie chce wychodzic.. ciasno tam ma juz bardzo czuje to... ale coz :p poczekam jeszcze :p jak wybiore leki na tą paskudę to wytarmosze emka, moze cos podziala... poki co stawia mi sie brzuch ojj bardzo... i mam lekkie bole na miesiaczke czasami.. nic wiecej sie nie dzieje...

Ankka, mąż superszczęśliwy. On już od dawna chciał, ale ja tego nie czułam.

Samopoczucie ok, dalej nic nie czuję oprócz bolącego gardła, czego jednak nie zwalam na barki ciąży :) Trochę stresuję się przed poniedziałkiem - odbieram powtórkę bety i progesteron

Hej dziewuszki, ja tak na szybko.
Wczoraj na monitoringu (9dc) miałam jeden pęcherzyk dominujący 17mm.
Mam iść jeszcze raz we wtorek (12dc) zobaczyć czy rośnie czy pęka.
Lekarz stwierdził że mam małe endo i że będzie trzeba je zwiększyć luteiną - ale ja i tak zawsze biorę luteinę od 17dc więc w sumie nie wiem czy to coś da :(
Z jednej strony wciąż mam nadzieję, z drugiej nie liczę na wiele - głupieję już sama z sobą :(

Blonka, kiedy nastepuje zagniezdzenie? raz czytalam, ze ok. 6-8 dni po owu a innym razem w czwartym tygodniu ciazy.
Pytam bo przeciez sama mam male endo i zastanawiam sie czy mam sie jeszcze czym martwic czy juz endo nie przeszkodzi w zagniezdzeniu. Ktos wie?

Blonka, kiedy nastepuje zagniezdzenie? raz czytalam, ze ok. 6-8 dni po owu a innym razem w czwartym tygodniu ciazy.
Pytam bo przeciez sama mam male endo i zastanawiam sie czy mam sie jeszcze czym martwic czy juz endo nie przeszkodzi w zagniezdzeniu. Ktos wie?

zagniezdzenie moze wystapic nawet do 10 dni po owulacji, dlatego lekarze zalecaja robienie testow 14 dni po, zeby poziom hcg zdazyl choc troche wzrosnac by nie wyszedl test ujemnie... bo hcg jest wytwarzane od zaplodnienia ale juz zagniezdzajacej sie komorki... bo to przeciez musi do krwi dojsc.. tak mi to lekarka na chlopski rozum tlumaczyla. a endo zaczyna rosnac najbardziej juz przy zagniezdzeniu, dlatego co ma byc to bedzie :)

reklama
królowa- zagnieżdżenie do 12 dni po owu - ty już nie masz się czym martwić beta taka duża ,ze na pewno jest juz na miejscu :)
Błonka- mówisz ,ze tylko cię lekko boli jak przed @ to się zamieńmy :))
Ja niestety całymi nocami nie mogę spać na dodatek wczoraj przez chwilę miałam mikro plamienie:no:
Jutro lekarz obowiązkowo ! JAk mnie nie przyjmie to zapłacę ,ale dostać się muszę bo coś mi się wydaje ,ze mój dzidziuś chce ubiec wszystkie dzieci z tego wątku i wyjść jako pierwszy ,a to jeszcze nie pora na nią...:-(
Zawsze patrzałam po Mai :) Jak Maja się rozpakuję to i Ja wkrótce mogę :-D bo tam podajże mamy 4-tyg różnicy :confused:
A właśnie wie ktoś co z Mają ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry