reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
maćku o ile dobrze kojarzę, to HCG zaczyna być produkowane po zagnieżdżeniu, a więc minimum miesiąc później niż zaczyna się liczenie wieku ciąży od daty ostatniej @ :) stawiam na poprzedni cykl :) jeśli dzidzia by była z obecnego, to nawet test z moczu mógłby jeszcze nie wykryć, to 34 d.c. przy 28-30 dniowych :) do zagnieżdżenia mogłoby dojść najwcześniej 2 tygodnie temu, więc beta byłaby za wysoka, ale czekam na werdykt lekarza :)

aha, ja przed wzięciem clo też robiłam test i niczego nie wykazał :) widocznie stężenie HCG było za niskie, więc nawet jeśli mama robiła, mogło nic nie wyjść :)

mama, miałaś takie różowe plamienie po clo? nie chcę robić złudnych nadziei, ale 2 dni po ostatniej @ tez miałam jeden dzień takiego "plamienia" a właściwie, to raz ze mnie chlusnęło i był spokój. trzy tygodnie później testy z moczu wychodziły z wyraźnymi krechami a HCG z krwi tez wyszło wysokie. Zrób test za kilka dni :) może to było zagnieżdżenie :)

Ostatnia edycja:
reklama
maćku o ile dobrze kojarzę, to HCG zaczyna być produkowane po zagnieżdżeniu, a więc minimum miesiąc później niż zaczyna się liczenie wieku ciąży od daty ostatniej @ :) stawiam na poprzedni cykl :) jeśli dzidzia by była z obecnego, to nawet test z moczu mógłby jeszcze nie wykryć, to 34 d.c. przy 28-30 dniowych :) do zagnieżdżenia mogłoby dojść najwcześniej 2 tygodnie temu, więc beta byłaby za wysoka, ale czekam na werdykt lekarza :)
Ale z kolei zakladajac, ze 15dc bylas na usg i nie bylo ani pecherzyka ani plynu to owulka mogla byc np w 12dc. Wiec beta moglaby wyjsc pozytywna juz ok 22-24 dc (bo niby mozna ja robic juz w 10dpo). I gdyby przyjac taka date owulki to 34 dc bylby juz 5 tc (liczac od @) i beta by pasowala, ze wzgledu na wczesna owulke;-)

No chyba, ze w tym poprzednim cyklu owulka byla pozno...;-)

Sory, ze tak draze. Ale dziewczyny pisza, ze lekarz podejrzewa u nich ciaze juz w okolicach terminu @. :tak:A Ty bylas dwa tyg po terminie i ginka nic nie zauwazyla... :sorry2: Wiec moze nie miala czego zauwazyc...

Alez jestem ciekawa. Kiedy masz wizyte?

Witam sie dziwczynki z wami troche mnie nie bylo musiłam troche spraw uporzadkowac i chciałam niby troche wyluzowac ale nie wyszło wczoraj przyszła @ wiec następny cykl nieudany od wtorku zaczynam 3 cykl z CLO mam podwoić dwke czyli dwie tabletki i tu proszę o pomoc czy brać dwie rano czy jedną rano jedną wieczorem??
Teraz muszę troszkę nadrobić chciałabym pogratulowac tym co im sie udało i przytulić te ktorym nie wyszło
Ja też juz zaczynam tracic nadzieje ale moze chwilowy dołek :(

wizyta w poniedziałek o 18.00 :) Niech się pani gin. martwi określeniem wieku fasolki ;) ma w tym większą wprawę ;)

ewson, ja miałam 3 cykle z podwójną dawką clo i zawsze brałam 2 tabletki rano :)

A zrobilas testa przed wzieciem clo?
MACKU- jak zadzwonilam do ginek ,ze tylko 2 dni mialam @ po tym estrofemie(a powinien 4-5 dni trwac) to kazal mi w piatek (wczoraj) zrobic rano test zanim wezme Clo i zrobilam i I krecha wiec wzielam Clo,dzis tez juz wzielam..
mama miejmy nadzieję że to dobry znak i że fasolka sobie zamieszkała bo u mnie @ na całego niestety. Miłego dnia wszystkim życzę
MYŚA- dzieki ,ale to na pewno nie zagniezdzenie bo ostatni raz dzialaismy 2 tyg temu-bo od czasu jak bralam lutke dowcipnie to ginek mowil,zeby nie mieszac;-)rozumiesz:sorry2: wiec raczej nie ma szansy-dzis bedzie pierwsze po @ i znowu do środy nie mozemy bo Tomi robi badanie armii:tak:i musi byc od 3 do 5 dni abstynencja.tak wiec to plamienie jakies dziwne ,ale brzuch nie boli wiec spoko..
ja we wtorek ostatnie Clo Tomi w srode badanie a w czwartek na 18,30 mam usg i od czwartku dzialamy:tak::tak:

EWSON- tak-bierze sie 2 na raz:tak:
AGABRE-ALE TERAZ ZANIM ZROBILAS TEST TO WCZESNIEJ JESZCZE WZIELAS CLO???

reklama
mama, u mnie to w ogóle jakiś kosmos, zrobiłam test w dniu rozpoczęcia @ (ale rano a @ przyszła po południu) Musiałam się upewnić, że nie jestem w ciąży, bo miałam tego dnia badanie RTG do pracy. Wyszła jedna kreska, więc niczego nie podejrzewając poszłam na badanie. Po południu przyszła @, nie miałam powodu, żeby nie brać clo. Wzięłam, ale z jednodniowym opóźnieniem a tydzień po clo byłam u ginekologa. Nie było ani pęcherzyka przedowulacyjnego ani płynu ani w ogóle nic :) endometrium 13 mm i lekarka stwierdziła, że to w ogóle nie ma sensu, bo jak jest pęcherzyk to endo cienkie, jak endo się rozrośnie, to pęcherzyka brak ;)

mmm czasami śluzu wcale nie widać :) jest schowany głęboko wewnątrz :) nie jesteś przeziębiona, że temperatura skacze? Na śluz polecam wiesiołek (takie kapsułki) u mnie troszkę pomogło.

Do góry