reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
MYŚA- dzieki ,zobaczymy za tydzien w sobote-mam termin na @....
Ale skoro takie ładne wyniki masz no i endo piękne to jest duża szansa że ta wsyrętna @ do Ciebie nie zawita.
A ja byłam wczoraj u innego gina po skierowanie na prolaktyne i oczywiście dał mi, dodatkowo dostałam też na testosteron. I mam pytanie czy wy też go sobie badałyście bo nie bardzo wiem jaki on ma wpływ na staranka?

reklama
no i @ przyszła. 5 dni po luteinie, ale -uwaga- 14 dni po mojej wyliczonej owu- czyli testy działaja i ja tez:-D szkoda tylko,że działaliśmy nie w pore... ale za 3 tygodnie nastepna szansa mam nadzieje...
DEN- suuuper ,ze chociaz to sie udalo zaobserwowac:)))) &&&&&&&&&&&& za kolejny cykl:)
Ale skoro takie ładne wyniki masz no i endo piękne to jest duża szansa że ta wsyrętna @ do Ciebie nie zawita.
A ja byłam wczoraj u innego gina po skierowanie na prolaktyne i oczywiście dał mi, dodatkowo dostałam też na testosteron. I mam pytanie czy wy też go sobie badałyście bo nie bardzo wiem jaki on ma wpływ na staranka?
ANDZIA- dziekuje ,ale za bardzo sie nienastawiam skoro nad ruchliwoscia u M musimy popracowac...ale za tydzien sie okaze:)

a ja z badan robilam ogolną morfologie i prl ,teraz mial mi dac skierowanie na tsh ale powiedzial,ze tarczycae to on wyklucza...wiec nie badam..

SAWI- czesc i &&&&&&&&&& zaciskam!

Ja nigdy nie mialam badanego testosteronu a tez sie zastanawiam, czy warto sobie zbadac...

zadziwiłaś mnie tym testosteronem
hm a twój ginek coś o tym mówił dlaczego chce mieć ten wynik???

cześć dziewczynki, mi też ginek zlecił zrobienie prolaktyny i testosteronu również i niestety wyszedł w górnej granicy. Powiedział że póki nie rosna wąsy i nie przybywa owłosienia na ciele to nie ma tragedii:no:szok jak to uslyszałam, powiedział też że nie jest to dobry znak :crazy: nie wiem jak można obniżyć testosteron ale napewno jakoś można. Myślę że wieksza ilość męskiego hormonu w organizmie kobiety tez ma wpływ na zajaście w ciążę ,w końcu to męski hormon. powiem Wam dziewczynki że ja właśnie od jakieoś czasu zaobserwowałam że na brodzie wyrastają mi takie pojedyncze długie włoski, ja je skrupulatnie obserwuje i wyrywam pęsetą ale odrastają i to znacznie grubsze:angry:cholera jeszcze mi wąsów brakuje.Dzisiaj mnie kuły jajniki i to tragicznie przez kilka minut, nie wiem czy to może jajeczka pękły o ile jakieś mam, śluz płodny sie niby skończył ale szyjka jeszcze otwarta, pewnie dzisiaj trzeba będzie podziałać:tak:

cześć dziewczynki, mi też ginek zlecił zrobienie prolaktyny i testosteronu również i niestety wyszedł w górnej granicy. Powiedział że póki nie rosna wąsy i nie przybywa owłosienia na ciele to nie ma tragedii:no:szok jak to uslyszałam, powiedział też że nie jest to dobry znak :crazy: nie wiem jak można obniżyć testosteron ale napewno jakoś można. Myślę że wieksza ilość męskiego hormonu w organizmie kobiety tez ma wpływ na zajaście w ciążę ,w końcu to męski hormon. powiem Wam dziewczynki że ja właśnie od jakieoś czasu zaobserwowałam że na brodzie wyrastają mi takie pojedyncze długie włoski, ja je skrupulatnie obserwuje i wyrywam pęsetą ale odrastają i to znacznie grubsze:angry:cholera jeszcze mi wąsów brakuje.Dzisiaj mnie kuły jajniki i to tragicznie przez kilka minut, nie wiem czy to może jajeczka pękły o ile jakieś mam, śluz płodny sie niby skończył ale szyjka jeszcze otwarta, pewnie dzisiaj trzeba będzie podziałać:tak:
A Ty masz zdiagnozowane PCO? Bo przy tym cholerstwie testosteron jest wysoki.
A wloski na brodzie tez mam i traktuje je tak jak i Ty;-) Ale jedna babka we wsi, w ktorej pracuje ma brode (normalnie ja sobie goli) i nie przeszkodzilo jej to zajsc w ciaze i urodzic dwoje dzieci:tak:

hehe czyli wąsy nie przeszkadzają w zajściu w ciąże:) No mi maćku nikt nie powiedział w prost że na 100% mam pco tylko lekarz coś odburkną że te moje jajniki to wyglądają jak policystyczne i że hormony mam też jak przy pco, ja poczytałam troche na necie i wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią że niestety to to cholerstwo. A ty jak widzę nie miałaś badanego testosteronu?? Czasem warto zrobić dla własnego świętego spokoju

hehe czyli wąsy nie przeszkadzają w zajściu w ciąże:) No mi maćku nikt nie powiedział w prost że na 100% mam pco tylko lekarz coś odburkną że te moje jajniki to wyglądają jak policystyczne i że hormony mam też jak przy pco, ja poczytałam troche na necie i wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią że niestety to to cholerstwo. A ty jak widzę nie miałaś badanego testosteronu?? Czasem warto zrobić dla własnego świętego spokoju
Nie mialam. Pomysle o tym przy nastepnej kontroli prolaktyny...

MYŚA- cześc ,ja tez nigdy nie mialam badanego testosteronu...
tylko tam mysle caly czas o tych badaniach i o tsh...niby mam juz dzieci...bylam w ciąży 3 razy ,ale jakos teraz mimo tylu hormonów sie nie udaje-a dzialamy od lutego...

moze jednak powinnam sie przebadac pod wzgledem hormonalnym???? ...

reklama
MYŚA- cześc ,ja tez nigdy nie mialam badanego testosteronu...
tylko tam mysle caly czas o tych badaniach i o tsh...niby mam juz dzieci...bylam w ciąży 3 razy ,ale jakos teraz mimo tylu hormonów sie nie udaje-a dzialamy od lutego...

moze jednak powinnam sie przebadac pod wzgledem hormonalnym???? ...
mama trudno mi coś doradzić ale ja chyba bym zrobiła hormony bo gdzieś przyczyna musi być

Do góry