reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
justkaaa to może Twój ginek chce Ci wydłużyć cykl...sama już nie wiem....wiesz, jakie miałaś endometrium? Bo duphaston też pomaga w odbudowaniu, więc moze dlatego...
Piszesz, że clo nie pomogło...nie było pęcherzyka dominującego, czy pęcherzyk był, ale nie doszło do owulacji?

reklama
Zrobiłam z ciekawości jeszcze jeden test owu...i dziś tez dwie takie same kreski...ja już nic nie rozumiem...do tego od początku cyklu...tzn. odkąd mierzę tempkę, mam podwyższoną temperaturę...
Czy któraś z Was też tak miała...że testy pokazując przez kilka dni pozytyw?
Mi testy owulacyjne potrafiły nawet 3-4 dni wychodzić pozytywnie, ale jak pytałam lekarza o to czy to normalne to powiedział że tak bo one wskazują podwyższony poziom LH który utrzymuje się w okresie okołoowulacyjnym.
A jeśli chodzi o temp. to musisz ją mierzyć przynajmniej 2-3cykle aby określić jaka jest Twoja temp. podstawowa bo dla każdej kobiety jest to sprawa inywidualna. U mnie np. temp.przed owulką waha się między 36,7 a 36,9 a po wynosi 37,2-37,3. I co ważne trzeba ją badać codziennie rano o tej samej porze przed wstaniem z łóżka.

Pęcherzyk w 21dc miał 12mm. Więc z tego co on mówił to owulacji chyba nie było albo ja to źle zrozumiałam.
A może tak bardzo opóźniła Ci się owulacja?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A miałaś robione usg wcześniej? Bo może tak wolno rosną Ci pęcherzyki...albo rzeczywiscie się wchłania...ale clo zadziałało, skoro miałaś pęcherzyk, po prostu w następnym cyklu powinnaś dostać zastrzyk z pregnulu, by wywołać pęknięcie...
Czemu w tym cyklu ginek nie kazał Ci brać duphastonu od 15dc, tylko od 29? Tłumaczył to jakoś?

Wydaje mi się że się nie opóźniła bo skierował mnie na laparoskopie 31 stycznia. Ale mogę się mylić.

A miałaś robione usg wcześniej? Bo może tak wolno rosną Ci pęcherzyki...albo rzeczywiscie się wchłania...ale clo zadziałało, skoro miałaś pęcherzyk, po prostu w następnym cyklu powinnaś dostać zastrzyk z pregnulu, by wywołać pęknięcie...
Czemu w tym cyklu ginek nie kazał Ci brać duphastonu od 15dc, tylko od 29? Tłumaczył to jakoś?
Bo ja mam pco i najpierw bylam na wizycie w 14dc potem w 21dc a potem w 28dc i bardzo pomału rosnął pęcherzyk więc nie kazał brać wcześniej.

andzia25 a ginka mówiła Ci, kiedy dochodzi do owulacji? Czy liczymy od pierwszego pozytywnego tesku te 24-48 godzin...czy ostatniego? Może pytanie banalne, ale jeśli chodzi o testy owu, to jestem początkująca...:)

To w takim razie może owu przed Tobą...może pęcherzyk dopiero rośnie...

Pewnie, gdybyś nie brała dupka, to miesiączka by przyszła...ale skoro ginek kazał Ci brać, to wydaje mi się, ze nie powinnaś przerywać. Kiedy masz następny monitoring?

reklama
Tego mi nie mówił bo ja prawie zawsze mam monitoring i wiem kiedy dokładnie mam owulke więc o to nie pytałam ale jak robiłam testy i chodziłam na monitoring to prawie zawszę owulacje miałam 2dni po pierwszym pozytywnym teście, raz tylko test wyszedł mi pozytywnie 5dni przed owulacją ale nie wiem czym było to spowodowane

justkaaa a może to plamienie to owulacja? Czasami tak jest że w okresie okołowulacyjnym występuję plamienie

Do góry