reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
witajcie babeczki :))to ja i koleżanka kawa:))

MAŁPAJAJA- Co tam u Ciebie na froncie ??

DENTIKO- jak starania??

MAĆKU- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& nadal :))

ASIIEK- &&&&&&&&&&&& za in vitro!!!

a ja mam taką sytuacją-w ndz.test owu negatywny ,w poniedz.też a wczoraj w 10d.c pozytywny i były pierwsze działania w tym cyklu ,dziś tempka 36,7-wychodzi na to ,ze jestem po owu bo w I fazie cylu temp.to 36,4 36,5... a dziś 11d.c i 36,7...ja mam cykle 25-27 dniowe wiec może faktycznie już owu byla...

dziś podziałamy znowu bo jutro mąż b.pozno wroci...
nie wiem czy udalo nam sie wstrzelić w owu czy juz po ptokach....;/
w tym cyklu chcialam dzialać inaczej-czyli dopiero jak zobacze II na owulacyjnym bo "liczylam " ze owu bedzie dziś lub jutro rano-skoro test owu pokazuje poziom LH na 24 do 36 godz.przed owu a tu dziś temp 36,7...
no nic-moze nie było za pozno z dzialaniem...

BEATKA- jak tam u Ciebie ?????

reklama
mama05 u nas starania zawieszone, mamy spore zagmatwania w małżeństwie więc narazie odpadam... Takie życie :)

Ale tobie życze abyście akurat w owulke trafili.

a u mnie cos sie przyspieszylo
wczoraj tak mnie wieczorem bolaly jajniki
zreszta dzis dalej bola jak nigdy
wiec wczoraj wieczorem to byl 7dc
zrobilam test owulkowy ten z buzka 99% pewny
i co widze .... usmieszek :szok:
szyjka bardzo wysoko i mocno otwarta
owulke mam zawsze ok ok 17dc
a tu nagle tak wczesnie
to chyba dzieki castagnusowi przez te jego wielkie dawki
w piatek mam gina zeby zobaczyc co tam sie porobilo

wydaje mi sie ze to chyba nie dobrze miec owulke w 9-10dc co?

wiec mama idziemy chyba leb w leb hihi

macku trzymam za ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

BEATKA- cześc kochana walcząca kobietko :))

no u mnie też dziś test owu mega pozytywny jeszcze bardziej mocna krecha niz wczoraj a mam dziś 11d.c tak wiec dzis też podziałamy :)
ja też biore castagnusa 1 tabletkę rano:) wiec moze on tak dziala:)
tez mialam w 7d.c. śluz płodny już ale nie działalismy bo bylismy na wyjezdzie i dopiero wcz.pierwsze dzialania byly:)
wiec moze w samą owulkę sie wstrzelilismy :)))może w koncu sie uda!

a jak długie Ty masz cykle??bo ja 25-27 dniowe wiec jak bym miala miec 25dniowy to odjąc 14 dni fazy lut.wychodzi 11 d.c. na owu i by sie zgadzalo bo wlasnie tak mam -11d.c. i owu :)

czyli idziemy łeb w łeb :))))

DENTKIO- wspołczuje i zaciskam &&&& za poprawe sytuacji..

a ja mam taką sytuacją-w ndz.test owu negatywny ,w poniedz.też a wczoraj w 10d.c pozytywny i były pierwsze działania w tym cyklu ,dziś tempka 36,7-wychodzi na to ,ze jestem po owu bo w I fazie cylu temp.to 36,4 36,5... a dziś 11d.c i 36,7...ja mam cykle 25-27 dniowe wiec może faktycznie już owu byla...

dziś podziałamy znowu bo jutro mąż b.pozno wroci...
nie wiem czy udalo nam sie wstrzelić w owu czy juz po ptokach....;/
w tym cyklu chcialam dzialać inaczej-czyli dopiero jak zobacze II na owulacyjnym bo "liczylam " ze owu bedzie dziś lub jutro rano-skoro test owu pokazuje poziom LH na 24 do 36 godz.przed owu a tu dziś temp 36,7...
no nic-moze nie było za pozno z dzialaniem...

Mama, ja mialam w tym cyklu tak: we wtorek wieczorem (kolo 19) test owu pozytywny. Rano w srode pozytywny. W srode o 16 wizyta u gina - owulacja juz byla. I badz tu madry. Niby owu ma byc w ciagu 36h od pozytywnego testu ale... i tu moja logika. Gdybym zrobila test rano we wtorek i mialabym w nocy z wtorku na srode owulacje to byloby w miare ok jeszcze. Wiec chyba mede robic test 3 razy na dobre, zeby wiedziec co i jak :) :szok::-)

mama ja mam cykle w sumie roznie ale ostatnio tak ok 30 dniowe
ja castagnusa biore angielskiego i on jest bardzo mocny
bo jedna tableta ma 400mg a ja biore 4x1

Ostatnia edycja:
POK- no ja własnie tak zrobiłam dziś-bo w ndz.i w poniedzialek testy zrobiłam o 17.00 we wtorek też o 17 i II krechy a dziś zrobiłam o 11 rano i jest jeszcze mocniejszy...ale o 17.00 też zrobię i sie zobaczy :))

ja w tym cyklu chcialam inaczej dzialac niz wczesniejsze cykle czyli nie od momentu jak mam sluz plodny tylko od pozytywnego testu owu i tak zrobiłam -wczoraj test pozytywny i byly dzialania,dziś też beda bo jutro mąż b.pozno wroci i bedzie zmeczony bo ma nadzór za inwenturą w magazynie głównym i bedzie w pracy od 5 rano do północy wiec jak wróci to nie bede Go męczyć bo pewnie nie dałby rady...

mama... a nie wolalabys zainwestowac w testy owulacyjne clearblue digital? Sa jednoznaczne: kolko albo buzia usmiechnieta i juz. A nie te kreski czy juz jest wystarczajaco ciemna czy moze jutro bedzie jeszcze bardziej. Pamietaj, ze owu jest maks 36h po pierwszym pozytywnym tescie owu.

POK- patrzyłam na necie na te testy,ale to 98 zł+ przesyłka....
troche mi szkoda tyle kasy...

BEATKA- no to spora dawka w tym castagnusie...a czemu bierzesz 4??tak trzeba?? u nas jest napisane ,ze jak ważysz do 60 kg to 1 tabl rano a jak powyżej 60kg to 2 tabl.

reklama
Do góry