reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Lopop TRZYMAJ SIĘ KOCHANA:*

mama 3mam &&&&&&&&&&&&

a ja dziś byłam u gina , na wejście :
To który to już??ja 22 ,on i taka chudzinka??a ja że nie jestem w ciąży:p gostek mnie pomylił:)ale powiedział że to może znak:p
pęcherzyk pękł tak koło środy w zeszłym tyg ,seksik był więc kazał być dobrej myśli ,endo duuże bo 1cm za tydzień może zrobię teścik albo może za 10dni zobaczę, nie wiem czy cosik z tego będzie ale ostatnie dwa dni mam takie że mnie wszystko wqrza i ryczeć mi się chce. a w poczekalni gadałam z takim mężczyzną ,pytałam jak długo się starali ,to ponad 2lata ,jezdzili po różnych lekarzach i nic ,niby wsio bylo oki ale nie udawalo im sie i wkoncu lekarz kazal odpuścić im i kupic zwierzaczka takiego malego do glaskania bo to odstresowuje:) no i kupili sobie krolika , mówił że nie przestali myśleć aż tak bardzo o robaczku ,że gdzies to w nich nadal siedzialo ale szykowali sie na przyjazd rodzinki i takie zamieszanie troche mieli no i potem okazalo sie ze sie udalo,i że bliźniaki,ale nie pamiętam w którym tyg jeden pęcherzyk się wchłoną i krwawiła ale udało się utrzymać jednego robaczka i teraz sa w 5miesiącu i tak mu dzisiaj serdusio mocno i głośno biło że aż na korytarzu słyszałam:p więc jestem dobrej myśli ,bo widzę że się udaje w końcu. :)

Suzi no ja do @muszę się normalnie odżywiać bo kazał być dobrej myśli ,więc jeszcze trochę się poobjadam a jak ta wstręciucha nadejdzie to też przeżucę się na dietkę ale raczej nie na Dukana ,bo mam problemy z nerkami:/ ja muszę zrzucić 5 kg więc moze jakoś się uda:)

Ostatnia edycja:
Helo!!

Byłąm dzisiaj na pdglądanku, dwa pęcherzyki pękły, endo 14mm (a wczoraj było niecałe 10mm), seksik był, wieczorem powtórka, mam być dobrej myśli

Maja - może to faktycznie jakiś znak:))

mama - który ty masz dizeń cyklu, bo ja już się pogubiłam...????

Suzi- dzieki kochana-trzymaj :))

ja za Ciebie też trzymam -niech sie uda!!

WIKULA- moja droga przepiękne endo!!!!!w życiu takiego nie miałam!!!!!!!!!!
no i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& cała masa dla Ciebie!!

ja zrobiłam tak jak Ty-nie działałam wcześniej aż nie zobaczyłam II na owulacyjnym...i we wtorek 29marca II o 17.oo wiec działanie wieczorem w srodę o 11 jeszcze mocniejsze krechy a o 17.oo już słabsze ale nadal mocne i wieczorem działanie i w środę miałam skok na 36,7
a potem temkpa tak wygladała
36,9
36,8
36,8
37
37
37
37
37,2-dziś:))

dziś mam 19d.c. a cykle 25-27dniowe...owulka była z 10/11 tak jak działanie-działalismy tylko te 2 razy bo potem Tom pozno z pracy wrócił bo przed 1 w nocy a w piatek bylo już za pozno...
mam nadzieje,ze skoro taka tempka to coś tam sie kluje:))

Suzi- dzieki kochana-trzymaj :))

ja za Ciebie też trzymam -niech sie uda!!

WIKULA- moja droga przepiękne endo!!!!!w życiu takiego nie miałam!!!!!!!!!!
no i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& cała masa dla Ciebie!!

ja zrobiłam tak jak Ty-nie działałam wcześniej aż nie zobaczyłam II na owulacyjnym...i we wtorek 29marca II o 17.oo wiec działanie wieczorem w srodę o 11 jeszcze mocniejsze krechy a o 17.oo już słabsze ale nadal mocne i wieczorem działanie i w środę miałam skok na 36,7
a potem temkpa tak wygladała
36,9
36,8
36,8
37
37
37
37
37,2-dziś:))

dziś mam 19d.c. a cykle 25-27dniowe...owulka była z 10/11 tak jak działanie-działalismy tylko te 2 razy bo potem Tom pozno z pracy wrócił bo przed 1 w nocy a w piatek bylo już za pozno...
mam nadzieje,ze skoro taka tempka to coś tam sie kluje:))

Powiem Ci, że według mnie wszystko u Ciebie wyglada bardzo, bardzo ładnie, ja nigdy tak wysokiej tempki nie miałam:))
Mocno, mocno trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Brałaś clo w tym cyklu??? Pregnyl był??? Monitoring??
Sorki, że tak pytam, ale troszkę mnie nie było i teraz jak nadrabiam zaległości, to mi się wszytsko myli...

Co do endo, to faktycznie ładnie mi urosło, mi ginekolodzy (było ich dwóch wczoraj i dzisiaj - może stąd te dwa pęcherzyki) powiedzieli, że endo musi mieć ponad centymetr, żeby było ładnie:)
Gdyby nie to, że mam nietypowe ułozenie macicy, szyjki i tak dalej (dostałam nawet instrukcje w jakiej pozycji mamy współżyć, hehhe), to byłabym przekonan, że mi się uda, ale w związku z róznymi przeszkodami jekie stawia mój organizm, to nie wiem..jezeli teraz sie nie uda, to w następnym cyklu IUI...

dziewczyny a co to jest te endo???????moze glupie pytanie,ale nie mam pojecia:-/
pamiętaj, że nie ma głupich pytań
Endo, to endometrium (my po prostu używamy skrótu), czyli jedna z błon (?) w macicy, która umozliwia zagnieżdżenie się zarodka. Więc musi być odpowiednio gruba, żeby mogło dojść do zagnieżdżenia.

szkoda że tutaj boćków nie widać:( jak już Wam podrzuci paczuszkę to wyślijcie go poleconym do mnie:)

Ostatnia edycja:
reklama
Bellabella-tak jak Wikula napisała:tak:jak cos to pytaj:tak:my też wszystkiego nie wiemy ,ale co wiemy to napiszemy:-D

WIKULA- dzieki kochana,no ja taką temkę wczesniej też miałam tylko w ciąży dlatego jestem nakręcona i dobrej myśli:tak::tak:
a w tym cyklu nie miałam monitoringu,ani Clo,a Pregnylu jeszcze ani razu nie dostałam...

brałam Castagnusa-mierzyłam tempkę i robiłam testy owu od 8d.c. od niedzieli-w ndz.negatywny w poniedziałek tez a we wtorek pozytywny i działanie ,w srode skok tempki test pozytywny i działanie w czw.test negatywny i brak męża-praca...
wiec w tym cyklu działałam inaczej niż dotychczas-nie było działan jak tylko zaczął sie śluz płodny tylko dopiero jak testy owu wyszły pozytywnie.a wiadomo,ze skok jest po owu wiec miałam ją z wtorku na środę-akurat tak jak były działania:-D:-Dteraz czekam jeszcze tydzień na rozwój sytuacji...

powodzenia kochana dla Ciebie :))&&&&&&&&&& skoro nawet pozycję Ci podali to działajcie.
my we wtorek klasyka a w środę na pieska:-p

MAJA- tak zrobię jak zobaczę boćka:)))

Do góry