reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Pauletta, czy dobrze widzę po twoim suwaczku że za 2 miesiące twój wielki dzien - ślub?? Jak przygotowania?

alka , dzięki za info. jak bys mogła powiedziec w jakim dniu cyklu robilas badania (ile po domniemanej owu) i jakie ci wyszły wyniki??
ja teraz biore bromergon 1 tabl dziennie (wczesniej bralam 1, jak zbilam prolaktyne zaczelam brac 1/2, ale znowu zaczeła rosnąc). i teraz mam zaczac brac duphaston od 15 dnia cyklu, ale po 1 tabl. bralam juz duphaston, ale tylko przez jeden cykl, no i w trakcie brania dostalam @. moze tez powinnam brac 2x1, a nie 1x1??
ostatnio mialam progetsteron w 25 dniu cyklu 0,4.

jej ja tez mialam wlasnie od pewnego czasu te cykle 25 dniowe...i moze dlatego fasolka sie wtedy nie utrzymala bo niemogla sie zagniezdzis w macicy?? a najgorsze jest to ze przed ta fasolinka tez mialam 25 dniowy cykl...matko ale sie zmartwilam.:( no wiec Elzbietko calkiem mozlwie jak mowilas ze mam za niski progesteron....jej oby bylo wszystko dobrze...

Alka ja przed 1 ciaza mialam cykle 28 dniowe jak w zegarku a ostatnio zaczely sie mieszac i skonczylo sie na tym ze mam 25 dniowe tez idealnie!Wczesniej chodzilam do fatalnych ginow...i niestety ostatnio tez u takich bylam...ale w sierpniu ide do gina na ktorym bardzo mi zalezalo i porobic wszystki badania jakie powinnam po poronieniach i ciazy obumarlej...mam tylko nadzieje ze moja fasolka przetrwa...bo teraz niemam co liczyc na ten lek...u nas w szpitalu jest masakra :( ...pewnie uslyszalabym to co ostatnio ze test sie pomylil lub ze tak sie poprostu dzieje :( niektorzy lekarze sa naprawde niekapetetni!!

u mnie w 25 dniu cyklu, jakies 11 dni po owu (jesli owu była), progesteron tak jak juz pisalam 0,4 ng/ml (norma 0,95-21), czyli daleko ponizej normy :(
a prolaktyna 18,4 (norma 1,2-25), wczesniej mialam 68, zbilam na 5,5 i jak zaczelam brac po 1/2 tabl bromergonu zaczela rosnąc. w ciągu miesiaca d0 18,4.

w poprzednim miesiącu, w 17 dniu cyklu (4 dni po owu), progesteron 0,29 (norma 0,95-21). :( :(

reklama
Alka jak odrazu nie zaproponuje to go przycisne!!!Ale wiesz on u nas wlasnie slynie z prowadzenia ciaz i pomaganiu w nie zajsc!!No i wlasnie z tego ze robi wszystkie badania!!

Do góry