reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
amalfi teraz znowu mam jakby bardziej płodny śluz...ja już nic z tego nie rozumiem...
I caly czas mam wyższą temperaturę...zrobiłam znowu test owu...w piątek wyszedł pozytywnie (ciemniejsza kreska testowa)..teraz w zasadzie też pojawiła się ciemna...tzn. taka jak kontrolna...Ja juz nic nie rozumiem...

Czy czujecie jajnik po owu?

reklama
No właśnie, ja niby już po owu (choć nie wiem, co o tym śluzie myśleć), ale cały czas coś mi się dzieje przy prawym jajniku...choc chyba wcześniej bardzziej bolał...

aaaa dziewczyny jeszcze wam chciałam coś powiedzieć, ale część już pewnie o tym wie i to dla nich JASNE JAK SŁONCE

Ja miałam ostatnio ładne endometrium a mam zawsze maleńkie do niczego nie zdatne. I tak jak dziewczyny tu polecają jadłam na umór orzechy włoskie i popijałam to wino czerwone. Ja nie za bardzo wierzyłam, że jak zjem morelę czy orzechy to mi pomoże...no ale faktycznie kojarzę właśnie to z moim obżarstwem orzechowym i winem...może też warto spróbować...

przy pco niby testy owu cały czas wychodzą pozytywnie, ale ja mam pco i na poczatku i koncu cyklu wychodziła blada 2 kreska a w srodku kilka dni ciemna. dopiero po ciemnofioletowej poznałam, że to moze owu i dokladnie po niej @ sie pojawiała po 14 dniach, takze to chyba indywidualna sprawa.
a śluz zaczełam badac tak jak radzi bablyss i faktycznie zanotowałam płodny(chociaz kilka razy). bo to co na majtkach to było ciagle takie samo i to jest niby pochwowa wydzielina a nie szyjkowa. a teraz jak sprawdzałam to mam rozciagliwy śluz z krwią ale mało, a mam 29 dc:szok:
i nie wiadomo, czy to na @ czy na owu, czy bez przyczyny...
a co do ochoty na seks- u mnie cały miesiąc duża, a najwieksza przed @, takze pewnie zanim sie uda to troche potrwa, hehe.
wszystko rozregulowane:(

den83 dzięki za wyjaśnienie, ale ja chyba nie ma pco...poziom LH mierząny w 3dc w normie, stosunek LH/FSH 0,85, więc zupełnie inaczej jak przy pco, jedynie miałam podwyższony poziom androstendionu, ale niewiele...
więc nie wiem, czemu test owu tak wyszedł...

den 83 no ale jak sama zauważyłaś masz zawsze dwie kreski ew. różnica w delikatnym zabarwieniu, ja mam na 100 % zdiagnozowane min. policystyczność więc LH wysoki no a w związku z tym te nesty w takich przypadkach idą w odstawkę, zostaje właśnie monitoring i obserwacja śluzu, szyjki choć tak jak mówię już do tego nie przykładam aż takiej uwagi, współżyjemy i tyle i to jest jeden z najważniejszych czynników zapłodnienia ale sama doszłam do tego wniosku po dłuuugim czasie, najpierw zachłysnełam się wszystkim co możliwe przy wspomaganiu....
Doszłam jednak do wniosku po tych upływających właśnie 4 latach że jednak prędzej czy póżniej zdrowa kobieta zajdzie w ciąże, a u tej gdzie faktycznie (a nie domniemane) jest choroba...to tyle to trwa...jesli brak jest ciąży taki okres jak u mnie czy podobny to coś jest na rzeczy i trzeba coś z tym robic, ale też wiem, że nie ma co się załamywać jak sie kilka cykli nie udaje...

w piątek rano idę na usg na 7:20, by zdążyć przed pracą...zobaczymy, czy owu była...wolałabym dzisiaj, ale juz nie da rady...:(
Jajnik mnie cały czas boli...może to przez rozwijające się ciałko żółte...oby...:)

reklama
Do góry