reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Hopee jestem z Kielc. Moj gin za pierwsza wizyte bierze 100zl, a za kolejne po 50zl. Czasem mam gratis.
wikulaa mierze codziennie o 9.bo jak kiedys mierzylam raz o 8, raz o 9 i raz o 11 to straszne miala zakrecone skoki
wydaje mi się, że powinnaś zacząć mierzyć tempkę wcześniej...najlepiej nastawić sobie budzik na 7.00. Jak kiedyś też mierzyłam o późniejszej porze i wtedy moja tempka też wariowała.
czytałam w wielu miejsca, że tempkę powinno się mierzyć do 8 rano, bo potem nie jest już tak wiarygodna...

reklama
cześć wikulaa jak tam termin laparo wyznaczony czy już jesteś po? przepraszam ale ostanio nie jestem na bieżąco

Ostatnia edycja:
Palu to masz fajną ginkę...niestety w Wawie ceny są trochę wyższe...:(

Ja mierzę tempkę o 6:15-6:20, bo tak wstaję do pracy...w weekend budzę się tylko na chwilę...:)

Witajcie kochane!
Ja Jutro ide do gina, zobaczymy co tam wypatrzy, ja tempke równiez mierze z samego rana mam nastawiony budzik, otwieram oko , pomiar, i jak nie musze wstawac to spie dalej hihihi:) troche w tym cyklu ta moja tempka wariuje, bo od 3 dni mam tempke w granicach 36-36,3 normalnie dziwne.....

Dzień dobry dziewczyny...u mnie 2dc...od jutra clo...w piątek ginka...mam nadzieję, że moje endo się poprawi...łykam selen, omega 3 forte, lonokompex, witaminy...i lapka czerwonego winka...ponoc to pomaga...zobaczymy...:) Jak nie, to pewnie dostanę estrofem...

Dziękuję Wam bardzo za rady.
Moja bratowa, która jest pielegniarką z dużym stażem załatwiła mi kontakt z gin ,który też ma specjalizację z endokrynologi. Piszę że załatwiła,bo ta Pani Dr przyjmuje tylko prywatnie,ale dzięki temu że moja bratowa z nia pracuje to jestem konsultowana bezpłatnie. Jest tu tylko problem z badaniami których w tej syt nie zrobie na NFZ i muszę je robic prywatnie , a same wiecie jakie te badania sa drogie.
Powiedziałam mojej bratowej o tym,ze może warto sprawdzic czy mam owulację przed wzięciem duphastonu,bo juz gdzies o tym czytałam,że on może zablokowac mi owulację. Na co ona na mnie nawrzeszczała,żebym w takim razie leczyła się przez internet i żebym nie zawracała jej D.
Tak więc tyle w kwesti robienia sobie usg czy jest owulacja.
Poszłabym z tym do tej Pani Dr , ale jest mi głupio,zawracać jej głowę,bo po reakcji bratowej nie chcę żeby Pani dr poczuła się że jej nie ufam. Ufam. Ale taka mam naturę,że wszystko musze sama sprawdzic i doczytać.
Myslałam o tym,zeby pójśc państwowo do gin,i przedstawić swoja historię. Zawsze co dwie głowy to nie jedna. Poza tym,jesli Pani Dr zleci mi jakies badania to będę mogła je zrobić na NFZ,a nie płacić z własnej kieszeni. Dodatkowo może da mi zlecenie na to usg o którym mówicie. A czy wykonanie testów owulacyjnych nie wystarczy?
A powiedzcie mi taką rzecz czy Luteina to to samo co Duphaston?
Może jest jeszcze cos jeszcze co mogłabym wziąć a co pomogłoby zajść?
wiecie jak to jest z lekarzami-oni zawsze każą czekać-a mnie nie uśmiecha sie czekać:(...same wiecie jak to jest....:)
Pozdrawiam
M

reklama
Monig
więc oprócz ceny dupek droższy oczywiście no i jest lepiej przyswajany przez organizm bo to naturalny progesteron a lutka może powodować więcej skutków ubocznych
spróbuj tak a potem chyba radzę ci iść na podgląd chociaż podobno lekarze nie mogą zapisywać clo ani dupka skoro nie była robiona laparo i nie sprawdzona owu no ale same wiemy że między teorią a praktyką jest duża rozbieżność tylko potem to kobiety muszą szukać lekarstwa na torbiele

Do góry