reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
dziewczyny mam pytanie, co wiecie na temat plamien w drugiej polowie cyklu, bo ja juz prawie nie plamilam i znow zaczelam. Drugi cykl juz od 16dc czyli dokladnie od dnia kiedy biore dupka, tj jakas masakra, nie wiem co sie dzieje i zaczynam sie bac. Help!!!!!

reklama
amalfi - z reguly plamienia w fazie lutealnej swiadcza o niedoborze progesteronu. Duphaston to zwiazek, z ktorego prog sie dopiero tworzy, naturalnym progesteronem jest luteina. Ja bym zadzwonila do gina na Twoim miejscu.

Jestes pewna??? bo ja myslalam ze jest wlasnie odwrotnie, ale nie bede sie klocic, dupek mi pomogl na poczatku, bo jak zaczelam go brac, to plamilam wlasnie 2tyg i ginka mi powiedziala ze do 3miesiecy mi przejda plamienia i miala racje prawie przeszly, do zeszlego cyklu niestety, bo znow mialam 2tyg i teraz kolejny cykl 2 tyg:-(. Czekam na wyniki z polski, jak przyjda to ide do ginki

pewna nie jestem, medycyny nie studiowalam ale tak jak czytalam to jest najczesciej przyczyna plamien w drugiej fazie. Plamienia okoloowulacyjne sa ok i przed samym @ tez sa ok (jesli trwaja 1-2 dni) a reszta ok nie jest. A co do roznicy miedzy dupkiem i lutka to jestem pewna, bo sama bylam ciekawa jaka jest roznica i sie naczytalam. Z reszta wystarczy przeczytac co jest czynna substncja dupka a co lutki. Tylko w lutce jest to progesteron. A podobno jeszcze czystszy jest niedostepny w Polsce utrogestan.
Myslalas moze, zeby z innym ginem skonsultowac sprawe?

Ulotke mam po angielsku wiec raczej nie czytalam zresztra wcale mi jej tu nie dali. A w tym miescie mam tylko ta jedna pieprznieta ginke raz na tydzien(niedziela)! Wiec wyboru nie mam. Ja czytalam ze dupek jest lepszy od lutki no i tez w polsce cena sie roznia sporo! Pojde do ginki w niedziele, bo wyniki mi wyslali, tylko one jeszcze do mnie nie dotarly, chcialam tez zobaczyc bo robilam progesteron miedzy innymi i bylam ciekawa, bo jak progest jest ok to przyczyna musi byc inna. Chlamydia wykluczona tez, nie mam!Wiec co jeszcze mi zostalo, cholera??

reklama
macku a to ok, jak dopiero 23dc masz, no to gratki wielkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak Ci sie to udalo kochana??? Nie czytalam Was bo ja juz nie biore clo wiec tu nie wchodze za czesto, juz w ogole sie nie staramy narazie wiec tym bardziej. Opowiadaj! Mialas IUI??? Mialas wczesniej sprawdzana droznosc??? A nasienie Twojego chlopa jakie bylo, dobre???

Do góry